Finale tolažilnega turnirja v Sofiji za Halepovo in Stosurjevo!

03.11.2013
SOFIJA, BOLGARIJA - Romunka Simona Halep in Avstralka Samantha Stosur se bosta borili za zadnjo večjo lovoriko na WTA turneji v letu 2013.

Romunka Simona Halep, ki je letos dobila 5 WTA turnirjev v druge delu sezone, je v polfinalu izničila dvojni brejk zaostanka v 3. nizu (0-3) proti Ani Ivanovič ter se prebila v veliki finale Garanti Koza WTA Tournament Of Champions, turnirja imenovanega tudi 'tolažilni'.

V prvem nizu je Ivanovičeva, dvakratna zmagovalka omenjenega turnirja, s petimi igrami zapored dobila set s 6-2, drugega pa je na račun vpisala Halepova, ki je nanizala 4 igre zapored. Drama se je odvijala v tretjem, kjer je prve tri igre dobila Srbkinja, naslednjih šest pa Romunka. 1. nosilka je dobila zadnjih 25 točk od 32 in zmagala z 2-6, 6-1 in 6-3. Po zmagi je Romunka spregovorila nekaj besed v bolgarščini in v Armeets Areni požela aplavz gledalcev iz sosednje države. Simona je prišla v šesti finale leta, vseh pet pred tem je dobila, s tem pa se bo tudi zelo približala TOP10 na WTA lestvici, kar je do sedaj uspelo le dvema njenima rojakinjama, Ruzici in Spirlei.

Zelo zanimiv je bil tudi drugi polfinale. Samantha Stosur je sestavila dva dobra niza in enega slabega, dovolj za finale s končnim izidom 6-1, 1-6 in 6-3. Tekmo je že drugi dan zapored zaključila z asom, servis pa je bil njeno najmočnejše orožje. Avstralka ima sedaj za sabo 12 zmag iz 14 dvobojev, v tem obdobju pa je slavila v Osaki, v Moskvi pa prišla do finala, kjer jo je ustavila prav jutrišnja tekmica Simona Halep. 

Samantha Stosur je v polfinalu odlično servirala, kar ji je prineslo zmago nad Pavljulčenkovo in finale Sofije

Samantha Stosur je v polfinalu odlično servirala, kar ji je prineslo zmago nad Pavljulčenkovo in finale Sofije

In kakšno razmerje v finalih imata obe finalistki? Veliko bolj uspešna je Romunka, ki ima 5-3, Avstralka pa ima prav toliko naslovov, a jih je izgubila kar 13. V medsebojnih obračunih je 3-2 za Stosurjevo, a zadnja dva letošnja dvoboja sta pripadla Halepovi. Ja, jutri zna biti zelo zanimiv finale Sofije.

 

Garanti Koza WTA Tournament Of Champions
Datum: 29.10.2013 - 03.11.2013
Kategorija: Tour Championships
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/home


Polfinale:

4-Samantha Stosur (Australia) beat 6-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) 6-1 1-6 6-3
1-Simona Halep (Romania) beat 2-Ana Ivanovic (Serbia) 2-6 6-1 6-3 
    

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete