Laura Siegemund po epskem boju do prestižne lovorike in luksuznega Porscheja

30.04.2017
STUTTGART, NEMČIJA - Zmagovalka močnega WTA turnirja na pesku v Stuttgartu, je domačinka Laura Siegemund. V boju za naslov je po epski tekmi premagala Francozinjo Kristino Mladenovič in osvojila največjo lovoriko v karieri.

Leto zatem, ko je 29-letna Laura Siegemund naredila preboj na WTA turneji s finalom Stuttgarta, je stopila še korak dlje. Zavihtela se je na sam tron domačega, 711,000 USD vrednega dvoranskega dogodka na pesku. V finalu je padla tudi Kristina Mladnovič s 6-1, 2-6, 7-6(5).

Nemka je za nastop dobila 'wildcard' (lani je začela v kvalifikacijah), po vrsti izločila TOP10 igralke Kuznjecovo, Karolino Pliškovo in Halepovo, v finalu pa še mlado Francozinjo, ki se je v tem tednu okitila z zmago nad Suarez-Navarrovo in Kerberjevo, za posladek pa še nad Šarapovo. Po prvencu v Sankt Petersburgu letos, ji je drugi naslov, tokrat na turnirju Porsche Tennis Grand Prix speljala Siegemundova.

Laura Siegemund ima na računu dve turnirski zmagi. Prvič je slavila v Bastadu, toda zmaga v Stuttgartu je precej bolj vredna

Laura Siegemund ima na računu dve turnirski zmagi. Prvič je slavila v Bastadu, toda zmaga v Stuttgartu je precej bolj vredna

Uvodni niz je Nemka dobila ekspresno, v samo 29 minutah in nič ni dišalo po tem, da bi gledali triler. No, Francozinja se je sestavila, v 2. nizu ušla na 4-1 in postavila tekmo na začetek. Čakal nas je izjemen zaključek. Siegemundova je v 10. igri servirala za zmago, ni ji uspelo, nato pa v podaljšani igri preobrnila zaostanek 1/4 v veliko slavje pred domačo publiko. 

Laura Siegemund se bo v ponedeljek spet zavihtela v TOP30, Kristina Mladenovič pa bo zasedla 7. mesto na lestvici, ki pelje na zaključni turnir v Singapur.


Porsche Tennis Grand Prix
Kategorija: WTA Premier
Datum: 24.04.2017 - 30.04.2017
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 710,900
http://www.porsche-tennis.de
 

Finale:

Laura Siegemund (Germany) beat Kristina Mladenovic (France) 6-1 2-6 7-6(5) 

     

pripravil: L.S.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete