Lepa predstava Zidanškove na Rod Laver Areni, a Serena je le Serena

22.01.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - V 2. krogu Odprtega prvenstva Avstralije se je poslovila tudi Tamara Zidanšek.

22-letna Tamara Zidanšek, 70. na WTA lestvici, je drugo leto zapored zaigrala v 2. krogu Melbourna, a tokrat se je po zaslugi žreba predstavila na osrednjem terenu Rod Laver Arena. Njena nasprotnica je bila 23-kratna Grand Slam zmagovalka Serena Williams.

38-letna Američanka, nekdanja 1. igralka sveta (trenutno na 9. mestu), je kar sedemkrat slavila v Avstraliji in bo naredila vse, da pride do osme ter 24. skupno, kar bi jo postavilo na prvo mesto po dosežkih na turnirjih velike četverice. 

78 minut je bil dolg slovensko-ameriški obračun, Serena pa je gladko osvojila uvodno igro. Konjičanka je bila morda še nekoliko pod vtisom blišča Arene, a se je v nadaljevanju vseeno sprostila in pokazala lepo predstavo proti super zvezdi tenisa in tudi športa globalno. 1. niz je bil rutinsko v rokah Serene, v drugem pa le ni bilo tako lahko. Williamsova se je morala pošteno potruditi, da je strl odpor Tamare, ki je držala stik do 3-3. Mlajša od sester Williams je videla, da je vrag vzel šalo in vsako dobljeno točko pospremila s kričanjem in izrazi na obrazu (kar malo moteče), povedla je 4-3, do konca niza pa še enkrat vzela začetni udarec za končnih 6-2, 6-3. Ja, Serena se je morala pošteno potruditi, Konjičanka se ni kar tako predala.

Zidanškovi ni uspelo odservirati asa, Serena jih je izstrelila 7, razlika pa se je naredila predvsem na prvem servisu, ki je Serenino veliko orožje. Američanka je izkoristila 4 žoge za brejk od 14 (Zidanšek 0/4). Povprečje prvega servisa Serene je bilo 175 km/h, Tamare pa 150 km/h.


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,000,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

2. krog:

8-Serena Williams (U.S.) beat Tamara Zidansek (Slovenia) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.om

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete