Lucie Šafarova po petih letih ponovno do naslova!

16.09.2013
Čehinja Lucie Šafarova je zmagovalka Bell Challlenge turnirja v kanadskem Quebecu! V finalu je brez težav s 6-3 in 6-4 ugnala Novozelandko Marino Erakovic.

Čehinja je na turnirju v Quebecu igrala kot tretja nosilka, medtem ko je njena nasprotnica v finalu Marina Erakovic na turnirju nastopala kot šesta nosilka. Zadnji naslov Šafarove na WTA turnirjih sega že v leto 2008, ko je slavila v Forest Hillsu. Čehinja je skozi celoten turnir kazala zelo dobro igro, edini niz na turnirju je oddala proti Kanadčanki Eugenie Bouchard v polfinalnem dvoboju, v finalu pa je brez večjih težav po manj kot uri in pol igre odpravila naturalizirano Novozelandko Marino Erakovic. 

"Danes sem bila bolj konstantna in agresivna v najpomembnejših točkah. Mislim, da je bil ravno to ključ to moje današnje zmage. Poizkušala sem čim več igrati na njen 'backhand', ki je njena šibkejša stran. Na koncu sem bila malo živčna, saj že toliko časa nisem osvojila naslova. Res sem si ga želela in izjemno je da mi je to danes uspelo! Upam, da mi na naslednji naslov ne bo treba čakati pet let" je po zmagi dejala 26-letna Čehinja. 

Za Erakovicevo je to že drugi poraz v finalu turnirja v Quebecu. Pred dvema letoma je finalu morala premoč priznati Čehinji Barbori Zahlavovi-Strycovi. 

"Lucie je res odigrala izjemno tekmo. Poizkušala sem igrati svojo igro a mi preprosto ni uspelo. Danes ji preprosto moram čestitati za njeno zmago in odditi naprej. Vseeno nad celotnim turnirjem ne morem biti preveč razočarana, prišla sem do finala, kar je zame zelo dober rezultat" je po porazu v finalu dejala 25-letna Novozelandka. 

Za zmago v Quebecu je Lucie Safraova prejela 40,000$ in 280 WTA točk, medtem ko je finalistka Marina Erakovic prejela 20,000$ in pa 200 WTA točk. Safarova je tako močno skočila na navzgor po WTA lestvici, iz 48. mesta je napredovala za 12 mest in je sedaj 36. igralka sveta. 

_____________________________________________________________________________________

 

Quebec City, Kanada
Ime: Challenge Bell
Datum: 09.09.2013 - 15.09.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Trda (dvorana)
http://www.challengebell.com/


Finale:

3-Lucie Safarova (Czech Republic) beat 6-Marina Erakovic (New Zealand) 6-4 6-3

_____________________________________________________________________________________

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete