Mahut končno do slavja na travnatem turnirju. V finalu Hertogenboscha boljši od Wawrinke!

22.06.2013
HERTOGENBOSCH, NIZOZEMSKA - Francoz Nicolas Mahut (240. na ATP) ima razlog za veselje. Pri 31-ih letih se je končno dokopal do lovorike na ATP turnirjih - kje drugje kot na travi, kjer je imel največje uspehe.

Leta 2007 je Nicolas Mahut igral  v dveh finalih ATP turnirjev na travi, vse do danes pa sta bili to njegovi naboljši uvrstitvi v karieri. No, po šestih letih se je prebil v finale Hertogenboscha, kjer mu je nasproti stal favorizirani 2. nosilec Stanislas Wawrinka in zdelo se je, da bo za Francoza to še ena neuspešna misija v lovu na naslov, a smo se pošteno zmotili. Mahut je 'ujel zadnji vlak' in premagal Švicarja s 6-3, 6-4 ter prišel do prvenca in  to kot kvalifikant.

''Čestitke Nicolas. Če si kdo zasluži naslov je to on'', je preko Twitterja takoj čestital prijatelju Američan John Isner. Francoza in Američana veže posebno prijateljstvo od kar sta leta 2010 na Wimbledonu priredila nepozaben  spektakel, tri dni trajajoč dvoboj, ki je najdaljša tekma v zgodovini tenisa. Trajala je več kot 11 ur čiste igre, kot zmagovalec pa je takrat izšel Isner s končnim rezultatom 4-6, 6-3, 7-6, 6-7, 70-68.

''To je neverjetno, še vedno ne verjamem,  da mi je uspelo zmagati'', je takoj po prejemu pokala  povedal novopečeni zmagovalec, ki je bil zaradi poškodbe odsoten kar pol leta. Postal je drugi letošnji kvalifikant po  Gulbisu v Delray Beachu, ki mu je uspelo osvojiti naslov. Ameriški turnir pa ima še nekaj skupnega z letošnjim nizozemskim. Leta 2008 je v Delray  Beachu slavil Keji Nišikori kot 244. igralec sveta, Mahut pa je najnižjerangirani igralec z naslovom po Japoncu. Naslednji teden bo Mahut igral tudi na  Wimbledonu, saj je bil deležen posebnega povabila, v  1. krogu pa ga čaka obračun  z Janom Hajekom.

Finale v Hertogenboschu se je sicer začel z zamudo zaradi dežja, Nicolas Mahut pa je ubranil vse tri brejk priložnosti drugega  najboljšega Švicarja na  ATP Touru. Kako dobro je serviral Francoz pove podatek, da je v celem tednu le enkrat izgubil začeni udarec.

Na drugi strani se je Wawrinka znašel v prvem travnatem finalu kariere, skupno razmerje pa mu je padlo na 4-9. Na prihajajočem Wimbledonu bo že v 1. krogu imel velik test, saj se bo udaril  z nekdanjim zmagovalcem  grand slama  v vseangleškem klubu, Lleytonom Hewittem. To bo tudi poslastica uvodnega kroga na sveti travi.

 

Topshelf Open
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA International
Datum: 17.06.2013 - 22.06.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: € 410,200 / $ 235,000
http://www.topshelfopen.nl/


Finale:

Nicolas Mahut (France) beat 2-Stanislas Wawrinka (Switzerland) 6-3 6-4                 

 

pripravil: L.S.

foto: topshelfopen.nl
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete