Glavni del Wimbledona brez slovenskih predstavnic v posamični konkurenci!

19.06.2013
LONDON, VB - Slovenski teniški igralki Polona Hercog in Tadeja Majerič sta izgubili v 2. krogu kvalifikacij Wimbledona, ki se igrajo v Roehamptonu.

22-letna Polona Hercog (91. na WTA) in vrstnica Tadeja Majerič (130. na WTA) sta morali v  sito  kvalifikacij prestižnega travnatega grand slama, v morebitnem odločilnem krogu pa bi med  seboj odločili o vozovnici v glavni del.  No, iz  tega ne bo kruha,  saj  sta obe izpadli v 2. krogu.

Hercogova je kot 4. nosilka po dveh nizih priznala  premoč Čehinji Petri Četkovski (7-6(4), 6-3), ki se na  travi  dobro znajde, Majeričeva pa je  sicer osvojila niz več, do zmage  pa je bila kar  precej oddaljena.  Mlada Američanka Grace  Min, ki je v kvalifikacijah Roland Garrosa izločila tudi Polono Hercog, je slavila s 6-3, 5-7 in 6-0.

To je že drugi grand slam zapored, ki bo minil brez Slovenke v glavnem delu  posamične konkurence.

28-letna Četkovska (171. na WTA) je po 1 uri in 24 minutah izločila Hercogovo. Če je bil 1. niz še tesen in je Štajerka imela svoje priložnosti, je v drugem Čehinja, lani tudi 25. igralka sveta, diktirala svoj tempo in ga končala po malo več kot pol ure igre. To je bil njun prvi medsebojni dvoboj, prav tako sta prvega odigrali Minova in Majeričeva.

19-letna Minova (177. na WTA) je bolje začela, dobila uvodni niz, v drugem pa je Tadeji uspel odločilni brejk ob koncu. Pričakovali smo oster boj za zmago, vendar je Američanka azijskega rodu povozila Mariborčanko in se bo jutri borila za vstop v glavni del prav s Četkovsko.

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 24.06.2013 - 07.07.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


2. krog(kvalifikacije):

Petra Cetkovska (Czech Republic) beat 4-PolonaHercog (Slovenia) 7-6(4) 6-3
Grace Min (U.S.) beat  23-Tadeja Majeric (Slovenia) 6-3 5-7 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: flickr.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete