Marin Čilič osvojil Stuttgart in spomnil na stare čase!

13.06.2021
Hrvaški teniški igralec se je kar malo nepričakovano vrnil na zmagovalno pot!

STUTTGART, NEMČIJA - Leta 2018 je bil sedaj 32-letni Marin Čilič (47. na ATP) 3. igralec sveta in napovedoval je, da bo kmalu prišel do št. 1. Stvari so se obrnile drugače, Marin je v tem času zdrsnil izven top 40 na svetu. Letos se nikakor ni mogel sestaviti, hitro je izpadel v Roland Garrosu, a ko je ta teden prispel na ATP 250 turnir v Stuttgatu, ki se že nekaj let odvija na travnati podlagi, je ponovno našel svojo igro! V celem tednu ni nasprotnikom prepustil niza, v finalu je s 7-6(2), 6-3 v nizih ugnal 20-letnega Kanadčana Felixa Augerja Aliassimeja (21. na ATP)!

Čilič je tako osvojil 19. ATP lovoriko v karieri (ob tem izgubil še 14 finalnih obračunov), prvo po treh letih suše. Tudi takrat je slavil na travi in to v Queensu proti Novaku Djokoviču!

Finalni dvoboj je bil kar napet, igralca sta se potila skoraj 2 uri. Marin je postal tretji najstarejši zmagovalec Stuttgarta v odprti eri in drugi najnižje uvrščeni na ATP lestvici po Ferreru 2011 (takrat na pesku). V vseh dvobojih je bil dominanten na svoj servis. V 1. nizu sta oba držala svoj začetni udarec, Čilič je v 11. igri le prišel do brejka, a nato takoj izgubil svoj servis toda vse je popravil v podaljšani igri ter povedel v nizih. V 2. nizu je bil še bolj trden pri servisu, do ključnega brejka je prišel v 8. igri in v naslednji dokončal delo. 

Marin: "Zelo pomemna zmaga zame za dvig samozavesti v nadaljevanju sezone. V zadnjih tednih se mi je zdelo, da sem igral dobro in to potrdil tukaj. Užival sem, ker me je prvič pri zmagi spremljala družina to je dober znak pred Queensom in Wimbledonom. Izkušnje so odigrale pomembno vlogo"!

Hrvat je je med drugim za nagrado prejel tudi avtomobil znamke Mercedes.

Marin: "Očitno mi je bilo to usojeno, saj vsi iz družine vozijo Mercedese., Podaril ga bom sinu to je zanj prva lovorika. Ponoči se je nekaj jokal in stvar je rešila žena, ko ga je ob polnoči odnesla na sprehod"!

Kot je nekdo nekoč dejal " Ford je Ford, Mazda je Mazda, a Mercedes je gazda"!:)))

Mladi Kanadčan član t.i. "naslednje zvezndiške generacije" je osmič zaigral v finalih ATP turnrjev in vsakič izgubil. 

Felix: "Danes se nisem soočil z finalom ampak z Marinom kar sta dve različni stvari. Prej sem v večini finalnih dvobojev igral slabše, a tokrat sem bil blizu toda Čilič je bil boljši, čestitke"!


MERCEDESCUP 2021
Kraj: Stuttgart (Nemčija)
Datum: 07.06.2021 - 13.06.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 618,735 EUR
https://www.mercedescup.de/de/galerie/fotos/mercedescup-2021-day-7.html

Finale:

Marin Cilic (Croatia) beat 3-Felix Auger Aliassime (Canada)  7-6(2) 6-3

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete