Maša Zec-Peškirič preko kvalifikacij v glavni del WTA-ja v Caliju!

10.02.2013
CALI, KOLUMBIJA - Slovenska teniška igralka Maša Zec-Peškirič (252.) bo nastopila v glavnem delu WTA turnirja v Južni Ameriki.

Potem, ko se je na izjemno močen WTA turnir v Dohi preko kvalifikacij uvrstila odlična Tadeja Majerič, je na WTA turnirju v kolumbijskem Caluju uspelo kvalifikacije preskočiti tudi Maši Zec-Peškirič. Bravo Maša!

Teniški dogodek v Caliju, Copa  Bionaire, spada v novo kategorijo WTA turnirjev z nagradnim skladom 125,000 USD, tekmovalke pa se bodo za lovoriko borile na peščeni podlagi. 26-letna Zec-Peškiričeva je bila v kvalifikacijah 5. nosilka, v odločilnem krogu pa je izločila drugopostavljeno Alison Riske iz ZDA s 6-4, 3-6 in 6-2.

Jeseničanka je bila težko borbo s 198. igralko sveta iz ZDA. Dvoboj je bil dolg 2 uri in 25 minut ter zelo izenačen. Po  delitvi nizov je prva zapretila Riskejeva, ki je že v 1. igri 3. niza prišla do brejka, a Maša ji je vrnila z obrestmi ter povedla 5-2. 22-letna Riskejeva se ni uspela več pobrati, kot udeleženka 3. kroga letošnjega OP Avstralije je morala stisniti roko boljši Zec-Peškiričevi, ki si je že zagotovila novih 6 točk in 1,050 USD.

2. krog (kvalifikacije):

(5) M Zec Peskiric d (2) A Riske (USA) 64 36 62

 

pripravil: L.S.

foto: Flickr

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete