Berrettini odpisal Bedeneta, danes pa še Krajinoviča za naslov v Budimpešti

28.04.2019
BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA -Italijan Matteo Berrettini je bil najboljši na peščenem ATP turnirju v madžarski prestolnici.

Matteo Berrettini je pripotoval v Budimpešto po petih zaporednih porazih na turneji, zapušča jo kot veliki zmagovalec. Na poti do naslova je v 2. krogu izločil tudi najboljšega Slovenca Aljaža Bedeneta.

Za Italijana je to druga turnirska zmaga v karieri. V finalu je bil s 4-6, 6-3, 6-1 boljši od Srba Filipa Krajinoviča, ki je začel v kvalifikacijah.

Agresivna igra iz osnovne črte in odličen servis je visokoraslemu Italijanu prineslo uspeh v glavnem mestu Madžarske. ''Težko je bilo, tudi pogoji so bili neugodni, mrzlo in veter. Po izgubljenem prvem nizu sem si rekel pojdi točko za točko, bori se za vsako in vesel sem, da mi je uspelo'', je povedal 23-letni Berrettini, ki se bo sedaj znašel v TOP40 na ATP lestvici. 

Krajinovič je bil v drugem finalu kariere blizu prvi lovoriki. Pred dvema letoma je bil finalist na pariškem Mastersu. Lani je imel ogromno težav s poškodbami, a finale tega tedna ga bo spet poslalo nazaj v TOP100.

''Zaslužil si je zmago, vesel sem zanj'', je dejal Filip. ''Za mano je super teden, moral sem v kvalifikacije, končal pa sem v finalu. Domov grem zelo zadovoljen''.


Hungarian Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Budimpešta, Madžarska
Datum: 22. 04. - 29. 04. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: €524,340
http://www.huntennis.hu/

Finale:

Matteo Berrettini (Italy) beat Q-Filip Krajinovic (Serbia) 4-6 6-3 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete