Medvedjev prihranil najboljše za konec in osvojil zaključni turnir osmerice v Londonu

23.11.2020
LONDON, V.B. - London oz. zaključni turnir osmerice sezone ima novega junaka. To je ruski tenisač Daniil Medvedjev.

Daniil Medvedjev je več kot zasluženo dobil zadnji turnir sezone v letu 2020. V Londonu je premagal tri najboljše tenisače na ATP lestvici, ja, tudi Nadala in Đokoviča, v samem finalu pa še Dominica Thiema in se veseli največje lovorike v karieri.

London je bil zadnjič prireditel zaključnega turnirja ATP finals, dogodek se naslednje leto seli v italijanski Torino. V finalu sta se v nedeljo zvečer pomerila dva iz mlajše garde, ki sta v polfinalu pospravila s starima mačkoma Novakom Đokovičem in Rafaelom Nadalom. Na koncu je slavil ''ubijalec velikih'' Dannil Medvedjev s 4-6, 7-6(2), 6-4 po 2 urah in 43 minutah igre.

Rus je sploh prvi tenisač, ki je na zaključnem dogodku sezone ugnal prve tri iz ATP lestvice in prvi Rus z zmago na finalu ATP turneje po Nikolaju Davidenku in letu 2009.

''Že pred turnirjem sem si rekel, da bi bilo neverjetno, da bi dobil ta turnir, ki se je v Londinu odvijal 12 let in bi bila Rusa prvi (Davidenko) in zadnji, ki bi zmagala'', je strnil misli mladi Medvedjev. ''Velika hvala Davidenku, ki je bil velika inspiracija za mlade in otroke, tudi zame, upam da bo nadaljeval njegovo delo'', je kar hitel z besedami presrečni Daniil. Le ta sezone letos ni odigral najbolje, vso moč je pokazal prav ob koncu, ko je dobil pariški Masters in danes ATP Finals v londonski O2 Areni.

Lani je Medvedjev debitiral na zaključnem turnirju ter osvojil samo en niz, danes je slavil brez poraza in osvoji 1500 točk ter šesti različni zmagovalec v zadnjih šestih letih. Ob tem je premagal še vse tri TOP3 tenisače sveta, kar se na enem turnirju zgodi zelo redko, nazadnje je to leta 2007 v Madridu uspelo Nalbandianu in Đokoviču v Montrealu, še prej pa daljnjega leta 1994 Beckerju v Stockholmu.


Nitto ATP Finals
Kraj: London (VB)
Kategorija: 1500
Datum: 15.11.2020 - 22.11.2020
Žreb: S-8 D-8
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $5,700,000
http://www.barclaysatpworldtourfinals.com/

Finale:

4-Daniil Medvedev (Russia) beat 3-Dominic Thiem (Austria) 4-6 7-6(2) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete