Đokovič ostaja kralj Melbourna, prigaral je tudi osmi naslov in spet postal številka 1 !

02.02.2020
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Srbski teniški velikan Novak Đokovič je po petih nizih uspel streti Dominica Thiema in dvignil rekordni osmi naslov v deželi 'tam spodaj'.

V izjemnem finalu OP Avstralije je še osmič zmagal Novak Đokovič. Srb, sicer 2. nosilec, je pripravil preobrat po zaostanku v nizih 1:2 ter na kolena spravil trdoživega Dominica Thiema. Po štirih urah igre je bilo 6-4, 4-6, 2-6, 6-3, 6-4.

32-letni Beograjčan je osvojil že 17. turnir za Grand Slam ter diha za ovratnik Federerju (20) in Nadalu (19), lovorika iz turnirjev velke četverice pa še naprej ostaja v rokah stare garde. Thiem je bil tretjič v finalu turnirjev za Grand Slam in tudi tretjič ostal praznih rok. Dvakrat ga je v finalu Roland Garrosa premagal kralj peska Rafa Nadal.

Đokovič je osemkrat igral v finalu Melbourna, nikdar ni izgubil. Danes je imel težko nalogo, spopadel s je z žilavim tekmecem, 26-letnim Avstrijcem, a je našel pot do zmage. Uspel mu je super preobrat. Ja, to pa so desetletje izkušenj, največji dobijo velike tekme tudi ko se soočijo z zaostankom. Nole je to dokazal že 'neštetokrat'.

Lahko bi rekli, ko je premagal sebe, je vse postala rutina. Bil je na robu poraza, prvič v finalu na Rod Laver Areni, ko se je sestavil in dojel, da je vrag vzel šalo, je dobil naslednja dva niza. Če ne drugega, je Novak imel zelo dostojnega in kvalitnega nasprotnika, še posebej, če se ozremo na nadaljevanje teniške sezone, ki se je komaj začela in danes doživela prvi vrhunec.

Thiem je bil na odlični poti, da prekine serijskega zmagovalca, saj je dobil drugi in tretji niz. Čeprav je sedaj že izkušen tenisač, pa bi bila njegova zmaga vseeno presenečenje proti takrat še sedemkratnemu prvaku Aussie Opna. V 4. nizu je naredil preveč nepotrebnih napak in to je bilo dovolj za Srba, da je obrnil obračun. Hitro je vpisal brejk v petem nizu in ni več dovolil povratka Avstrijcu. 

''Rad bi najprej čestital Novaku in njegovi ekipi, vsa ta leta delate odličen posel. Nole, delaš vtis na vse, dviguješ tenis na vedno višji nivo. Danes mi ni uspelo zmagati, a upam da prideva kdaj do povratnega dvoboja'', je povedal Thiem.

Đokovič se je po dvigu pokala spomnil tudi na legedarnega Kobe Bryanta, še prej pa sedveda čestital tekmecu. ''Začel bom s čestitkami Dominicu, za fantastičen turnir. Danes sva imela težek obračun, bil si blizu zmagi. Pred tabo je še dolga kariera in verjamem, da boš osvojil tudi turnirje za Grand Slam. Prav tako veliko spoštovanje njegovi ekipi, ste odlični in želim vam vso srečo'', je izjavil Nole ter nadaljeval: ''Hvala ekipi, družini, mojima bratoma, ki sta tukaj. Hvala vam, da ste prišli sem. Ni bilo lahko, od vseh požarov, ki smo jih spremljali, pa do smrti mojega mentorja Kobeja Bryanta,..na nek način to lovoriko posvečam njemu'', je povedal Srb ter se na koncu obrnil tudi na vse gledalce, organizatorje, na vse, ki so kakorkoli del tega dogodka. ''To je moje najljubše igrišče, najljubši stadion in najljubši turnir''.


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 20.01.2020 - 03.02.2020
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,000,000 avstralskih dolarjev
https://ausopen.com/index.html

Finale:

2-Novak Djokovic (Serbia) beat 5-Dominic Thiem (Austrai) 6-4 4-6 2-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete