Medvedjev v finalu Dunaja ugnal Šapovalova

31.10.2022
DUNAJ, AVSTRIJA - Prvi nosilec ATp 500 turnirja na Dunaju Daniil Medvedjev je prišel do 15. turnirske zmage v karieri.

Daniil Medvedjev kot 1. nosilec ni najbolje začel finala na ATP turnirju serije 500 v avstrijski prestolnici, a je nato igral vse bolje ter s 4-6, 6-3, 6-2 premagal Kanadčana Denisa Šapovalova. Rus je ujel drugi naslov v letošnji sezoni.

Ja, Šapovalov je z 21 vinerji dobil uvodni niz na Dunaju, a po 1 urah in 16 minutah je slavil 4. igralec sveta. ''Res sem zadovoljen in zelo vesel. Ta dvoboj je bil najboljši na turnirju, saj je Denis igral izjemno, prav neverjetno vse do recimo 4-3 v drugem nizu. Njegova igra je morda v nadaljevanju padla za dva odstotka in to sem izkoristil. To je ena lepših zmag, ker veš, da je bil nasprotnik na top nivoju in ti si želiš le ostati v igri'', je dejal Medvedjev, ki sedaj proti Šapovalovu v medsebojnih tekmah vodi 4-2. Letos je Rus bil na začetku sezone v finalu OP Avstralije, malo kasneje je slavil v Los Cabosu. Ni kaj, 26-letni Medvedjev je dominiral na Dunaju, vse do finala ni oddal niza, sploh ni izgubil servisne igre. Zagotovil si je tudi nastop na zaključnem turnirju osmerice v Torinu. 

Šapovalov je bil v drugem finalu v tem mesecu, ni pa mu uspelo priti do druge zmage na turnirjih. Nazadnje je bil uspešen leta 2019 v Stockholmu, to je njegova edina zmaga. V finalu je bil petič v karieri.


 

Erste Bank Open
Kraj: Dunaj (AVT)
Kategorija: ATP 500
Datum: 24.10.2022 - 30.10.2022
Podlaga: Trda (dvorana) 
Nagradni sklad: 2,489,935 EUR
http://www.erstebank-open.com/

Finale:

1-Daniil Medvedev (Russia) beat Denis Shapovalov (Canada) 4-6 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete