Mihail Južni diplomiral!

17.12.2011
Da so lahko vrhunski športniki kljub napornemu treniranju uspešni tudi pri učenju, je dokazal ruski teniški igralec Mihail Južni, ki je diplomiral iz filozofije!

29 letni Mihail Južni bo novo sezono začel kot profesionalni tenisač , ki mu je ob sijajni karieri uspelo končati še študij filozofije. Diplomiral je na univerzi v Moskvi, kjer je moral pred 16 člani univerzitetne komisije, odgovoriti na 20 vprašanj o svojem diplomskem delu. Za študij se je odločil leta 2005!

"Ni mi bilo pomembno koliko časa bo trajalo. Na zagovoru sem bil kar malo nervozen, saj je bilo to zame nekaj novega. To ni kot bi šel odigrati teniški dvoboj, kar počnem skoraj vsak dan. Moral sem odgovarjati na vprašanja in pojasnjevati stvari. To je nekaj povsem drugega od mojega običajnega dela. Če pa pomislim o temi, ki sem jo zagovarjal, je to v bistvu moje življenje, to kar vsak dan počnem na igrišču"!

Vse skupaj ni dolgo trajalo. Rus je potrdil, da nič ni nemogoče, če je dovolj močna volja in če si znaš pravilno razporediti prosti čas. To je pred njim dokazal že Hrvat Mario Ančič, ki je diplomiral na pravni fakulteti!

"Občutek je res dober. Vzel sem si čas, da naredim tisto kar si želim, uspelo mi je in zelo sem vesel zaradi tega. Na tekmovanjih se nisem ukvarjal s študijem, a ko sem bil doma v Moskvi, sem veliko delal na tem. Pisal sem kako sam vidim različne situacije, kako se počutim, kakšen je odnos do tenisa, plusi in minusi, zakaj delaš določene stvari itd."!

Mihail Južni je v karieri osvojil 7 ATP turnirjev, 2 x je bil polfinalist OP ZDA, na ATP lestvici pa je bil najvišje leta 2010 na 8. mestu. Letošnjo sezono je končal na 35. mestu.

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete