Naomi Osaka po preobratu do drugega naslova v Flushing Meadowsu

13.09.2020
NEW YORK, ZDA - Japonka Naomi Osaka je na OP ZDA ponovila uspeh izped dveh let. V finalu je po treh nizih in preobratu ugnala Viktorijo Azarenko iz Belorusije.

22-letna Naomi Osaka je prišla do drugega naslova v New Yorku. V velikem finalu je priredila izjemen preobrat ter po zaostanku 1-6, 0-2 zaigrala kot prerojena ter povsem nadigrala belorusko tekmico ter postala prva po petindvajsetih letih, ki se je dokopala do lovorike na ameriškem grand slamu po nizu zaostanka. Rezultat je bil 1-6, 6-3, 6-3.

Ni kaj, Osaka je z dvaindvjsetimi leti najmlajša trikratna grand slam zmagovalka po Mariji Šarapovi in prva, ki je dobila vsa tri odigrana finala na turnirjih velike četverice po Jennifer Capriati.

Kar nekaja časa je potrebovala Azijka, da se je sestavila in pokazala, da ni kar tako 9. igralka sveta. Zmaga ji je prinesla tudi 3 milijone USD, kar je letos fantastična vsota, ko ni turnirjev zaradi pandemije koronavirusa. Dolgo časa se sploh ni vedelo ali bo sploh na sporedu kakšen turnir, a organizatorji so se izkazali s prireditvijo v t.i. mehurčku, kar je sedaj že postalo stalnica v športu dokler nas bo omejeval virus.

Prav nič ni šlo Osaki v uvodnem nizu in načeloma mirna Japonka je pokazala tudi nekaj nervoze. Ko je 27. igralka sveta, nekoč tudi prva, v drugem nizu povedla 2-0 je bilo videti, da je ne bo nič ustavilo, da se dokoplje do lovorike na grand slamu kot mama. Iskala je tudi poravnavo v medsebojnih tekmah na 2-2, toda 4. nosilka je začela igrati vse bolje in bolje. Ko se je izvila iz prijema zaostanka 0-3 je vse skupaj postavila na glavo ter v odločilnem petem nizu dobila vse pomebne točke v sicer zelo napetem obračunu.

''Težko sem verjela, da bo vsega skupaj konec v manj kot uri. Zamislila sem se in se zavedala, da lahko igram le bolje. Zelo spoštujem Viko, je prava borka in ni bilo lahko'', je povedala Osaka ter še tretjič preprečila Belorusinji, da pride do naslova v New Yorku. Azarenka je tu izgubila finale leta 2012 in 2013.

Finale na stadiounu Arthurja Asha je trajal malo manj kot dve uri.  V polfinalu je Azarenka izločila Sereno Williams, ki je včeraj tudi odpovedala nastop na močnem peščenem turnirju v Rimu, ki je nnekakšna generalka pre Roland Garrosom. Le ta bi moral biti konec maja in so ga prestavili v zadnji teden septembra.


US Open 2020 - Tennis Championship
Kraj: New York, ZDA
Kategorija: Grand Slam
Datum: 31.08.2020 - 13.09.2020
Žreb: S-128 D-32
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 53,400,000
https://www.usopen.org/index.html

Finale:

4-Naomi Osaka (Japan) beat Victoria Azarenka (Belarus) 1-6 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete