Naomi Osaka zasluženo do velikega naslova v New Yorku, Serena spet izgubila živce

09.09.2018
NEW YORK, ZDA - Zmagovalka OP ZDA leta 2018 je Japonka Naomi Osaka, ki je letos presenetljivo dobila tudi Indian Wells.

20-letna Japonka Naomi Osaka je kar malo presenetljiva zmagovalka letošnjega OP ZDA v tenisu, a pohod med največje je začela že letos s senzacionalno zmago v kalifornijski puščavi Indian Wells.

V finalu je 20-letna Osaka s 6-2, 6-4 premagala največjo teniško igralko v zgodovini modernega tenisa Sereno Williams, a Američanka hkrati ne more brez škandalov. Na OP ZDA se je enkrat že jezila, letos je spet izgubila živce.

Velika večina se je pred finačom strinjala, da ima več možnosti za zmago izkušena Williamsova, ki je lani v tem času rodila deklico, vendar je Japonka odigrala popoln turnir, najboljše pa je prihranila za konec. Največji teniški stadion sveta Arthur Ashe je bil poln do zadnjega kotička, za Sereno pa je stiskalo pesti vse kar se je gnetlo z izjemo peščice male ekipice 19.igralke sveta. 

Osaka je v New Yorku uspela spisati zgodovino, Serena pa je poskrbela za nekorektno obnašanje. Po vodstvu 3-1 v 2. nizu za Williamsovo, je Osaka začela igrati agresivno, natančno,...vezala tri zaporedne igre in bila korak od četrte, na koncu jo je tudi dobila, saj je sodnil Ramos upravičeno odvzel točko Sereni, saj je komunicirala s svojim trenerjem, kar je na OP ZDA prepovedano.

Serena je menila, da jo je sodnik kaznoval brez razloga in je besnela, zlomila lopar, vrhunec pa je prišel. ko se je začela besedno spopadati z glavnim sodnikom.Med drugim ga je označila za ''lopova'' in s tem je izgubila še eno igro in zaostala 3-5, vse po pravilih. Na tribunah je bil cel kaos, 37-letni Američanki pa ni več uspelo ujeti tekmice. 

Kakorkoli, gledalce je uspela na koncu po tekmi pomiriti šele Serena, ko se je tudi sama zavedala, da verjetno ni bilo prav kaj je naredila. KOnec tekmovanja v ženski posamični konkurenci se je končal res neverjetno, z žvižgi s tribun, kar pa smo pri ameriški publiki že navajeni. Tokrat to od njih res ni bilo pošteno.


US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 27.08.2018 - 09.09.2018
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 50,565,840
http://www.usopen.org/

Finale:

20-Naomii Osaka (Japan) beat 17-Serena Williams (U.S.) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete