Nekdanja zmagovalka Eastbourna Radwanska spet v finalu. Za lovoriko z mlado Bencicevo.

26.06.2015
EASTBOURNE, V.B. - V finalu WTA Premier turnirja v Eastbournu bosta igrali nekdanja zmagovalka Agnieszka Radwanska in mlada švicarska tenisačica Belinda Bencic.

Sedem let potem, ko je dvignila lovoriko na travnatem turnirju serije WTA v Eastbournu, je Agnieszka Radwanska spet v igri za naslov. V polfinalu je s  6-1, 6-7(3), 6-2 izločila Američanko Sloane Stephens.

Po zelo slabem prvem delu sezone, je Poljakinja Agnieszka Radwanska našla formo tik pred Wimbledonom. Po težkem boju je v Devonshire Parku le premagala nadebudno Američanko in si priigrala veliki finale.

''Najprej sem zelo srečna s ponovnim finalom v Eastbournu. Tekma v vetru je verjetno najbolj zahtevna za igralke, danes pa je med dvobojem kar precej 'vleklo' '', je povedala Radwanska, ki se bo v finalu pomerila s še eno vzhajajočo teniško zvezdnico Belindo Bencic.

Švicarka je v polfinalu odigrala le tri igre, saj ji je pri 3-0 zaradi poškodbe hrbta predala favorizirana Caroline Wozniacki.

''Čuden občutek. Seveda sem vesela finala, a bi vanj raje prišla po drugi poti. Upam, da bo s Caroline vse v redu do Wimbledona'', je dejala Benciceva, ki odlično igra na travnati podlagi. Pred kratkim je bila že v finalu Hertogenboscha, kjer je sicer izgubila z Giorgijevo. 

 

AEGON International
Kategorija: WTA Premier
Datum: 21.06.2015 - 27.06.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: $ 665,900
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/AEGON-British-Tennis-Series/AEGON-International/Polfinale:

Belinda Bencic (Switzerland) beat 2-Caroline Wozniacki (Denmark) 3-0 (Wozniacki retired)
9-Agnieszka Radwanska (Poland) beat Sloane Stephens (U.S.) 6-1 6-7(3) 6-2        

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete