Neverjetna Naomi Osaka nadaljuje z vladavino na grand slam turnirjih!

26.01.2019
Japonska herojinja je po dramatičnem boju osvojila OP Avstralije v tenisu in prevzela št. 1 na WTA lestvici!

MELBOURNE , AVSTRALIJA - 21-letna Naomi Osaka (4. na WTA) je po lanski zmagi na OP ZDA slavila tudi na naslednjem grand slam turnirju po vrsti. V finalu OP Avstralije je po dramatični borbi premagala 28-letno Čehinjo Petro Kvitovo (6. na WTA) s 7-6(2), 5-7, 6-4 v nizih in tako ostala neporažena v finalih grand slam turnirjev. Čehinja je v finalu izgubila prvič in ima sedaj razmerje 2:3!

Kar 2 uri in 27 minut je trajal ženski finale v Melbournu in ponudil gledalcem ves čar te igre. Obenem je bil to tudi dvoboj za 1. mesto na WTA lestvici. Kvitova bi postala najstarejša debitantka na mestu št. 1.

V 1. nizu sta igralki uspešno ohranjali servisno igro, Osaka je imela priložnost za brejk pri vodstvu s 6-5, a je zapravljeno proložnost nadoknadila v podaljšani igri in povedla v nizih. V 2. nizu je moment prešel na stran Kvitove, ki je povedla s 3-0, a Japonke to ni zmedlo in je dobila naslednjih 5 iger za vodstvo s 5-3. Na svoj servis je povedla s 40:0 in imela 3 zaključne žogice za zmago. Petra ni imela kaj več izgubiti in je udarjala na polno, Naomi pa je odigrala preveč čustveno in zapravila je prednost, verjetno se je že videla kot zmagovalka. Psihološka prednost je prešla na stran tekmice, ki je dobila vse igre do konca ter izenačila v nizih. V 3. nizu se je Japonka umirila in povedla s 4-2, 0:40 ter znova zapravila 3 priložnosti za brejk. Prednost je vseeno držala do zaključka, kjer je nato na svoj servis izkoristila 2. "match" (skupno 5.) žogico in postala prva Azijka na vrhu ženske teniške lestvice!

Naomi: "Lani sem tu izgubila v 4. krogu, tokrat sem bila v finalu in ničesar nisem obžalovala, saj je bil že to uspeh. Zdi se mi kot da bi sanjala, da bom osvojila naslov. Čeprav sem tu, je vse nekako nerealno. Ko sem izgubila niz proti eni najboljših igralk na svetu, sem za trenutek pomislila, da bi lahko ostala brez naslova, a sem si nato rekla, da sem veliko boljša in da ni možnosti za poraz. Ne zavedam se še, da sem št. 1, morda bom to dojela na naslednjem turnirju"!

Naša Tamara Zidanšek je proti zmagovalki izgubila v 2. krogu in prikazala dobro igro!

Petra: "Poraz zelo boli, hotela sem osvojiti naslov. Imam že 2 nasova na grand slam turnirjih in če pogledam skozi kaj sem šla v zadnjih letih (napad z nožem), sem lahko vesela, da sem tu, nisem vedela ali bom sploh lahko še držala lopar v roki. Moram izboljšati še nekatere stvari in jih tudi bom, to še ni konec, zagotovo se bom vrnila"!


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 14.01.2019 - 27.01.2019
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 60,500,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

Finale:

4-Naomi Osaka (Japan) beat 8-Petra Kvitova (Czech)  7-6(2) 5-7 6-4

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete