Neverjetni Sam Querrey v finalu Acapulca ugnal velikega Rafaela Nadala!

05.03.2017
ACAPULCO, MEHIKA - Večina poznavalcev teniške igre je pričakovala novo zmago člana velike četverice, a se je zgodilo drugače. Na turnirju, kjer je bilo kar 5 članov top10, je slavil nepostavljeni igralec!

V finalu močnega ATP500 turnirja, ki se je igral na trdi podlagi, je 29-letni Sam Querrey (40. na ATP) presenetljivo gladko odpravil 30-letnega španskega teniškega matadorja Rafaela Nadala (6. na ATP) s 6-3, 7-6(3) v nizih.

Do rezultata 3-3 v 1. nizu sta oba igralca zanesljivo ohranjala svoj servis nato pa je 198cm visoki Američan osvojil 11 točk zapored. Prišel je do brejka v 7. igri in povedel v nizih. S tem je tudi zaustavil rekordnih 28 zaporednih dobljenih nizov Španca v Acapulcu. Nadal je v 2. nizu še bolj pritisnil na servis Querreyja, a se je ta z odličnimi servisi vedno rešil iz težkih položajev. V podaljšani igri je Rafael naredil nekaj napak z osnovne linije tako da je nasprotnik povedel s 6/3 in že v naslednji točki je zmagovalno dvignil roke. Dvoboj je trajal uro in 34 minut. Sam je dosegel 19 asov in ostal nedotakljiv na svoj servis.

V svojem neverjetnem pohodu na naslov je Sam Querrey premagal 5. nosilca Davida Goffina, 4. nosilca Dominica Thiema, 6. nosilca Nicka Kyrgiosa in 2. nosilca Rafaela Nadala. V 1. krogu je moral igrati tri nize z Kylom Edmundom. Postal je prvi Američan, ki je osvojil turnir v 24.letni zgodovini Acapulca. Proti Rafaelu Nadalu je dobil prvi medsebojni dvoboj (1-4). Španec je doživel prvi poraz v treh udeležbah na turnirju (14-1). Za Sama je to 9. osvojeni ATP turnir, drugi iz kategorije 500. V ponedeljek bo prišel med top30, kjer je bil nazadnje leta 2013.

Sam: "Po zmagi nad Davidom Goffinom sem vedel, da lahko pridem daleč na tem turnirju. Odlično sem izvajal forehand in backhand udarce, s servisom sem se reševal iz kočljivih situacij. Ta turnir si bom gotovo zapomnil za vse življenje. To je bil teden, ko ti gre vse od rok in upam da se še kdaj ponovi takšen"!

Rafael Nadal je lovil jubilejni 70. ATP naslov, le petim igralcem je to do sedaj uspelo v teniški zgodovini. Na trdi podlagi je nazadnje slavil leta 2014, izgubil je tudi veliki finale v Melbournu letos.

Rafael: "Igral je neverjetno dobro, skoraj perfektno. Bil sem pod velikim pritiskom njegove agresivne igre. Lahko mu le čestitam, zadovoljen sem tudi s svojo igro v tem tednu"!

 


Abierto Mexicano Telcel
Kategorija: ATP 500
Kraj: Acapulco, Mehika
Datum: 27. 2. 2017 - 4. 3. 2017
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 1,491,310
http://www.abiertomexicanodetenis.com/en/

Finale:

Sam Querrey (USA) beat 2-Rafael Nadal (Spain) 6-3 7-6(3)

 

pripravil: Marjan B.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete