Neverjetno sladko maščevanje: Serena razbila Halepovo v finalu zaključnega turnirja!

26.10.2014
SINGAPUR - Američanka Serena Wiliams je kraljica tenisa. To je potrdila tudi v finalu zaključnega turnirja sezone v Singapurju, ko se je v finalu maščevala Romunki Simoni Halep za 'grozen' poraz izpred nekaj dni nazaj.

Ja, to je Serena. Mlajša od sester Williams končuje teniško sezono v velikem slogu. Potem, ko je na zaključnem turnirju osmerice v Singapurju v skupini izgubila z Romunko Simono Halep, pravzaprav je doživela najhujši poraz v zadnjih 16 letih ter se nato po zaslugi boljšega razmerja osvojenih nizov prebila v polfinale, tam po pravi drami in tajbreku 3. niza izločila Caroline Wozniacki, je imela v velikem finalu hitro priložnost, da se Halepovi maščuje.

''Moj prvi cilj je osvojiti vsaj 3 igre, drugi obdržati svoj začetni udarec, tretji pa odvzeti servis Simoni'', je povedala včeraj Serena, ki ni pozabila 'blamaže' iz zadnjega mesdebojnega obračuna. Spomini so bili še sveži, toda 1. igralka sveta je vse tri cilje v finalu izpolnila že po 5. igri, ko je povedla z brejkom 3-2. Na koncu je bila slika jasna. 33-letna ameriška teniška zvezdnica je romunsko kolegico razbila s 6-3, 6-0 in petič dvignila pokal, ki pripada zmagovali zaključnih turnirjev sezone.

Eno večjih vprašanj je bilo ta teden tudi, če bo koleno Serene Williams sploh držalo skozi zadnje tekmovanje v tej sezoni, nato pa še zgoraj omenjeni poraz v skupini in dramatični polfinale, v katerem je bila blizu porazu. No, vse skupaj se je nadaljevalo tudi v finalu, a le do tretje igre, v kateri je Halepova z brejkom povedla 2-1. Od tu dalje je bila na terenu le še Serena. 

''Simona je v 1. nizu igrala izjemno, tako kot zadnjič. Rekla sem si, da nimam kaj izgubiti. Morala sem se sprostiti, odigrati kot najbolje znam, le tako mi je lahko uspelo. Morala sem odigrati najboljši tenis, če sem hotela zmagati in to sem si definitvno želela'', je povedala Američanka, ki se je s petimi lovorikami na zaključnih dogodkih sezone na 2. mestu večne lestvice izenačila s Steffi Graf. 

Serena Williams je petič osvojila zadnji teniški turnir sezone, kjer se pomeri osem najboljših teniških igralk sveta

Serena Williams je petič osvojila zadnji teniški turnir sezone, kjer se pomeri osem najboljših teniških igralk sveta

Serena je tretjič zapored slavila na turnirjih najboljše osmerice, trikrat zapored ji je uspelo dvigniti pokal še v Miamiju in OP ZDA. 

Na koncu je 18-kratna zmagovalka Grand Slamov z besedami počatila tudi današnjo nasprotnico. ''Iz mene je naredila še boljšo igralko'', Simona pa ji je odvrnila: ''Čestitam ti Serena. Ti si najboljša igralka sveta in čestitam tudi za številko 1 ob konc sezone''.

Simona Halep je ta teden postala prva Romunka, ki se je prebila v finale zaključnih turnirjev leta, prav tako je prva romunska tenisačica, ki je premagala številko 1 (beri zgoraj o zmagi nad Sereno v skupini). ''Konec koncev je za mano izjemen teden. Res sem vesela, ne morem reči, da sem žalostna po porazu'', je končala Halepova.

Simona Halep je prva Romunka, ki je zaigrala v finalih turnirjev najboljše osmerice

Simona Halep je prva Romunka, ki je zaigrala v finalih turnirjev najboljše osmerice


BNP Paribas WTA Finals
Kategorija: Tour Championship
Datum: 20.10.2014 - 26.10.2014
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 6,500,000
http://www.wtafinals.com


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat $Simona Halep (Romaina) 6-3 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete