Nezanimiv dan v Sofiji pred polfinalnimi obračuni!

02.11.2012
Sofija, Bolgarija – Že pred zadnjim dnevom skupinskega tekmovanja so bile znane vse polfinalistke turnirja v Sofiji. Zadnji dan za teniško javnost ni bil posebej zanimiv, vse oči so kakopak uprte v sobotna polfinalna obračuna.

V skupini Serdika smo že pred petkovimi obračuni vedeli, kateri igralki sta zasedli vodilni poziciji. Prvo mesto je brez poraza zasedla prva nosilka turnirja Caroline Wozniacki, za njo pa se je uvrstila Italijanka Roberta Vinci. Ta turnir ima velik pomen predvsem za Danko, saj bi z morebitno zmago v Sofiji ponovno zasedla mesto med TOP 10 igralkami sveta. Njena ovira pred finalom bo Cvetana Pironkova.

Slednja se je v petek pomerila proti Nadji Petrovi, obe pa do tedaj še nista poznali poraza. Srečanje je odločalo o končnem prvem mestu v skupini ter posledično o polfinalnem razporedu. Zmago je vknjižila Petrova, ki je prvi niz sicer izgubila s 5:7, a je nato dobila devet od naslednjih desetih iger ter srečanje obrnila v svojo korist. Kakorkoli, Pironkova je zasedla drugo mesto v skupini Sredets in jo tako čaka obračun proti veliki favoritinji, Danki Wozniackijevi, medtem ko se bo Petrova pomerila z že prej omenjeno Roberto Vinci. Polfinalna obračuna na tolažilnem turnirju bosta na sporedu v soboto, dan kasneje pa bo jasno, katera igralka bo zasedla prestol v bolgarski prestolnici.

Hšej Su-Vejova iz Tajvana je prišla do pirove zmage, ki ji ni pomagala do polfinala v Sofiji

Hšej Su-Vejova iz Tajvana je prišla do pirove zmage, ki ji ni pomagala do polfinala v Sofiji

 

Qatar Airways Tournament Of Champions Sofia
Datum: Oktober 30 - November 4, 2012
Kategorija: International
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/home


Skupina Serdika

(5) Hsieh Su-Wei (TPE) d. (7) Daniela Hantuchova (SVK) 61 06 64

Skupina Sredets

(2) Nadia Petrova (RUS) d. (8/WC) Tsvetana Pironkova (BUL) 57 61 63
Sofia Arvidsson (SWE) d. (6) Zheng Jie (CHN) 51 ret. (upper respiratory illness)

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: sofia-tennis.bg
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete