NORO. Zidanškova po 13 letih poskrbela za osmino finala na grand slamih

04.06.2021
PARIZ, FRANCIJA - Fantastična Tamara Zidanšek je po izjemnem preobratu v osmini finala OP Francije.

Kakšen dan v francoski prestolnici. Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v 4. krogu Roland Garrosa, takšen izjemen dosežek pa je nazadnje na pariškem pesku uspel Katarini Srebotnik leta 2008.

23-letna igralka iz Slovenskih Konjic je popolna senzacija letošnjega OP Francije. Že v 1. krogu je odpisala favorizirano šestopostavljeno Bianco Andreescu, zmago potrdila v 2. krogu proti Američanki Madison Brengle, v tretjem pa po neverjetnem preobratu na kolena spravila še Čehinji Katerino Siniakovo z rezultatom 0-6, 7-6(5), 6-2. BRAVO TAMI !

V dveh urah je Zidanškova, 85. na WTA lestvici, ugnala 25-letno Čehinjo, 68. igralko sveta, katero je v zadnjih dveh letih zlomila že dvakrat, z njo je izgubila edino leta 2014 na ITF turnirju v Mariboru, a današnja zmaga je VREDNA veliko več - drugega tedna tekmovanja na grand slamu v Parizu. Dosežek, ki je redkost v slovenskem tenisu, a upajmo, da se to spremeni.

Le kdo bi si mislil kakšen bo konec tekme, ko je Slovenka v 1. nizu povsem potonila in ni osvojila niti igre. V ženskem tenisu se to zgodi večkrat, vendar Slovenke nikakor niso znale takšnih preobratov, morda tu ali tam, toda ne na turnirjih največje četverice. Tamari je uspelo, ni se predala, grizla je do konca in uspela. 

Sploh prvič v karieri se je Konjičanka prebila čez 1. krog na Roland Garrosu, sedaj pa lovi izjemen uspeh. Po samo šestih osvojenih točkah v 1. nizu, je Tamara drugega začela z brejkom. Čehinji je uspelo z ribrejkom znižati, a že takoj v naslednji je Zidanškova spet udarila. Odvila se je prava borba, Siniakova je ujela Slovenko na 3-3, Tami pa je zdržala do podaljšane igre, v kateri je imela 6/4, zapravila eno žogo za niz, druge ne več. Od tu naprej je zlomila nasprotnico. S hitrim brejkom v 3. nizu, ki ga je v 7. igri podvojila si je tlakovala pot v 4. krog, rutinsko je dobila še osmo igro. 

Po zaslugi suverenega prvega niza je Siniakova osvojila več točk (83:78),  a koga sedaj to zanima. S trdno igro je parala živce tekmici Zidanškova, zadela manj vinerjev, a je naredila tudi manj napak. 

V osmini finala se bo srečala z zmagovalko dvoboja med Darjo Kasatkino in Sorano Cirsteo, nobena ni nosilka in tu je priložnost za še večji uspeh. Da ne bo pomote, tako Rusinja kot Romunka sta letos v odlični formi, čaka jo torej težka naloga, a ne nemogoča. 


Roland Garros
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: Grand Sla
Datum: 30.05.2021 - 13.06.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 42,661,000 EUR
https://www.rolandgarros.com/en-us/

3. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Katerina Siniakova (Czech Republic) 0-6 7-6(5) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete