Oče Iva Karlovića v bran svojemu sinu: ''Naredili smo obratno, kot smo govorili''

30.11.2016
ZAGREB, HRVAŠKA - V hrvaški reprezentanci se še vedno niso sprijaznili z bolečim porazom v finalu letošnjega Davisovega pokala.

Hrvaška objokuje zamujeno priložnost v finalu ekipnega tekmovanja, saj je bil Marin Čilić v zagrebški Areni le še en niz oddaljen od končne lovorike, vendar je najprej Juanu Martinu Del Potru uspel veliki preobrat, piko na i pa je v odločilnem obračunu postavil Federico Delbonis, ki je v treh nizih odpravil povratnika v reprezentanco, 37-letnega Iva Karlovića.

Hrvaška si je za poraz kriva sama, je prepričan oče hrvaškega bombarderja, ki meni, da podlaga v Zagrebu ni bila v skladu s pričakovanji. ''Ni mi žal, da se je Ivo vrnil v reprezentanco, razočaran pa sem, da smo naredili napako pri podlagi. Kako lahko pričakujete, da bodo njegovi servisi smrtonosni, če pa je žogica po odboju tako počasna?'' je za 24sata.hr povedal Vlado, oče Iva Karlovića.

''Mi smo domačimi. Govorili smo, da želimo čim hitrejšo podlago, potem pa naredimo ravno obratno. Glede na to, kakšna je bila podlaga, bi Ivo izgubil tudi proti kapetanu Krajanu. Proti Delbonisu je bil ves čas v obrambnem položaju,'' je dodal Karlović starejši in pojasnil, da je k porazu pripomoglo tudi nogometno vzdušje.''Ivu ne odgovarjajo dolgi premori med servisi. Navijaške pesmi so upočasnile dvoboj, to ni bilo dobro.''

Drugače je razmišljal nekdanji hrvaški kapetan Nikola Pilić, ki je leta 2005 reprezentzanco vodil do edinega naslova v Davisovem pokalu. ''To je bil prevelik pritisk na Iva. Peti obračun za zmago. Z njim sem se že znašel v takšni situaciji. Bilo je leta 2002, v četrtfinalu proti Argentini. Ivo je izgubil oba dvoboja, vključno z zadnjim za končno zmago. Ni zdržal pritiska, ne takrat ne zdaj,'' je prepričan Pilić.

Argentinci so poskrbeli za izjemno navijaško vzdušje in reprezentantom pomagali do velikega preobrata.

Argentinci so poskrbeli za izjemno navijaško vzdušje in reprezentantom pomagali do velikega preobrata.


pripravil: Ž. J.

foto: Zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete