Wawrinka: "Prepričan sem, da bo Federer fizično v redu za finale Davisovega pokala"!

12.11.2014
Znane so postave Švicarjev in Francozov v finalu Davisovega pokala!

LONDON, V.B. - Švicarski teniški zvezdnik Stan Wawrinka nestrpno pričakuje finale Davisovega pokala, kjer se bosta v Lillu pomerili reprezentanci Francije in Švice. Dvoboj je na sporedu od 21.-23. novembra 2014, igralo pa se bo na peščeni podlagi, na pokritem nogometnem stadionu! Federer in Wawrinka bosta verjetno igrala vse dvoboje. Skupaj sta osvojila zlato olimpijsko medaljo v Pekingu 2008!

"Od tega je minilo precej časa. To je bila velika zmaga za Švico in zame, saj sem bil takrat še mlad. Čeprav sem bil član TOP10, je bila za menoj šele prva večja sezona na ATP turneji. Zmagati na OI je nekaj posebnega, saj tu ne gre le za tenis. Če bi osvojili letos še Davisov pokal, bi bila to velika stvar," je dejal Stan.

Švicarski ljubitelji tenisa so malo v skrbeh, če bo 33-letni Roger Federer fizično lahko zdržal napore ob koncu sezone. Tako Stan kot Roger igrata na zaključnem turnirju v Londonu na trdi podlagi, medtem pa so Francozi lahko počivali in sedaj se v miru pripravljajo na peščeni podlagi. Wawrinka za razliko od drugih ni v skrbeh za Rogerjevo fizično stanje!

"Roger si bo gotovo vzel nekaj dni počitka in nato ujel ritem na peščeni podlagi. A to ne pomeni, da bo dobil 2 dvoboja med posamezniki. Igramo v gosteh proti Tsongaju, Gasquetu, Monfilsu in vsi so odlični igralci. Vseeno mislim, da je Roger fizično sposoben zmagati tukaj in nato še v Davisovem pokalu," je dejal Wawrinka!

Selektor Francije Arnaud Clement je vpoklical naslednje igralce: Jo-Wilfried Tsonga, Gael Monfils, Julien Benneteau in Richard Gasquet.

Selektor Švice Severin Luthi pa: Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Marco Chiudinelli in  Michael Lammer.

Do spremembe, lahko pride, če se kdo medtem poškoduje ali ima druge zdravstvene težave!

Francozi imajo zelo izenačeno reprezentanco in tako je brez mesta ostal Gilles Simon, ki je odlično igral proti Rogerju Federerju na ATP1000 turnirju v Šanghaju (finale)!

"Vsi so v dobri formi in težko mi je bilo sestaviti ekipo. Julien igra odlično v igri dvojic tudi tukaj na zaključnem turnirju. Švica je favorit na papirju, a tudi mi imamo svoj cilj," je dejal Clement.

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete