Odlična Dalila Jakupovič v glavnem delu WTA turnirja v Hong Kongu !

09.10.2016
HONG KONG - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je suvereno zmagala tudi v 2. krogu kvalifikacij WTA turnirja v Hong Kongu in si priigrala vstopnico za glavni žreb. Bravo!

Dalila Jakupovič (170. na WTA) se je brez težav uvrstila v glavni del WTA turnirja v Hong Kongu, kjer bo prva favoritinja 1. igralka sveta Angelique Kerber. V 2. krogu kvalifikacij je s fantastično predstavo deklasirala Argentinko Nadio Podorosko s 6-1, 6-2.

Dalila je letos Južnoameričanko že premagala na ITF turnirju v Darmstadtu, a je imela precej dela. Tokrat na trdi hongkonški podlagi o zmagovalki ni bilo dvoma. 25-letna Jeseničanka je v samo 69 minutah tekmici prikazala lekcijo tenisa, njen servis je ostal nedotaknjen.

Druga slovenska tenisačica, 170. na WTA lestvici, je stisnila 19-letno Argentinko na drugem servisu, saj je ta dobila le 3 točke od 15. Dalila je super izkoriščala priigrane priložnosti, prišla do 4 brejkov, na koncu pa osvojila 60 točk, kar 22 več od Podoroske kar priča o moči na terenu.

Sedaj Jakupovičevo čaka boj z uveljaljenimi nasprotnicami v glavnem delu 250,000 USD vrednega turnirja v Hong Kongu. Žreb ji je v 1. krogu prinesel 57. igralko sveta Kristino Mladenovič in zanimivo bo videti, kako se bo kosala na turnirju, kjer nastopajo 'tiste najboljše'. 23-letna Francozinja je bila lani že 17 na WTA lestvici. V karieri še ni osvojila lovorike na turnirjih serije WTA, z izjemo vrednega 125,000 USD, a je bila dvakrat finalistka, lani v Strasbourgu in letos v Hertogenboschu. Njena lista zmagoslavnih rezultatov je precej večja v dvojicah. Za kakšno naprotnico gre pove tudi podatek, da je pred nekaj dnevi na enem največjih dogodkov v Vuhanu zelo namučila 1. igralko sveta Kerberjevo, saj je klonila šele po tesnem 3. nizu. Prav zato Dalila nima kaj izgubiti, lahko le pripravi senzacijo.

Prudential Hong Kong Tennis Open
Kraj: Hong Kong
Datum: 10.10.2016 - 16.10.2016
Kategorja: WTA International
Nagradni sklad: $226,750
Podlaga: Trda
http://www.hktennisopen.hk/p/en/home


2. krog(kvalifikacije):

Dalila Jakupovic (Slovenia) beat  Nadia Podoroska (Argentina) 6-1 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete