Dalila Jakupovič debitirala na Grand Slamih s porazom

23.08.2016
NEW YORK, ZDA - Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je prvič v karieri nastopila na turnirju za Grand Slam. V New Yorku je začela v kvalifikacijah, a naletela na 32. nosilko ter izpadla.

25-letna Dalila Jakupovič je z dobrimi igrami na ITF turnirjih priigrala nastop v kvalifikacijah turnirjev za Grand Slam. Prvič v karieri je zaigrala na tako močnem turnirju. Začela je v kvalifikacijah, kjer pa ji je žreb namenil tekmico, katere ni premagala v treh medsebojnih obračunih. Tudi na OP ZDA je bila Srbkinja Ivana Jorovič premočna, zmagala je s 6-3, 6-4.

19-letna Jorovičeva je 144. igralka sveta in je ena obetavnih srbskih tenisačic. Jakupovičevo (164. na WTA) je vedno ugnala, v New York pa prišla po štirih zaporednih porazih. Kljub temu, da od maja ni igrala veliko, je bila danes dovolj dobra, da je dobila tudi četrti medsebojni obračun.

Jeseničanka Dalila Jakupovič je nazadnje na trdi podlagi vihtela lopar aprila, od takrat naprej pa se je udeleževala le turnirjev na pesku. Očitno je bilo premalo časa, da bi ujela ritem, je pa spoznala kako je zaigrati na največjih teniških dogodkih in ji bo to dobrodošlo že za nastop na OP Avstralije, ki bo naslednje leto januarja. 

"Na začetku sem naredila malo preveč napak. Ona je bila agresivna, ni grešila, malce sem bila seveda tudi nervozna. Dosti ljudi, pa vroče in dolgo časa nisem igrala na trdi podlagi. Prvi turnir po pol leta. Na koncu sem prišla zraven ampak, ko sem jo dohitela, sem se spet malo ustavila in začela grešiti. V drugem nizu sem povedla, imela priložnost za 5:3, potem se je vse obrnilo zaradi preveč napak." je razložila Jakupovičeva.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 46,303,400
http://www.usopen.org/


1. krog(kvalifikacije):

32-Ivana Jorovic (Serbia) beat Dalila Jakupovic (Slovenia) 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete