Odpovedi se kar vrstijo. Nadala in Thiema ne bo na olimpijadi, Španca ne bo tudi na Wimbledonu

18.06.2021
Španec Rafa Nadal mora poslušati svoje telo.

Španski teniški velemojster Rafael Nadal je sporočil, da ne bo nastopil na sveti travi in na poletnih olimpijskih igrah.

20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam je pred kratkim izpadel v polfinalu Roland Garrosa, ko ga je premagal kasnejši zmagovalec Novak Đokovič. Pred tem je zmagal na turnirjih v Barceloni in Rimu, očitno se je odločil, da je bilo igranja v tem obdobju preveč in je zmanjkalo moči.

''To je vedno težka odločitev, a mislim, da smo z ekipo naredili prav. Moram poslušati svoje telo. Hočem igrati čim dlje in delati to kar me osrečuje, to je igrati na najvišjem nivoju ter še naprej zmagovati'', je sporočil Majorčan.

Nadal je sicer dvakratni nekdanji zmagovalec Wimbledona, prav tako je že osvojil zlato olimpijsko odličje, uspelo mu je leta 2008 v Pekingu. Pred petimi let v Riu je okoli vratu obesil še eno zlato odličje v paru z Lopezom.


Nekaj ur kasneje je odpovedal na stop na olimpijadi v Tokiu še Dominic Thiem. Aktualni zmagovalec OP ZDA se trenutno posvečna nastopu na Wimbledonu. 27-letni Avstrijec se je skupaj z ekipo odločil, da ne bo odpotoval na Japonsko ter se opravčil. Prav tako je povedal, da mu nastop za državo pomeni veliko čast, zato mu je toliko bolj žal, da ne bo zaigral v Tokiu.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete