Peščeni kralj R.Nadal ubranil 'match point' in dvignil 12. pokal v Barceloni

25.04.2021
BARCELONA, ŠPANIJA - Kralj peščene podlage Rafael Nadal je v vitrino postavil že 61. lovoriko v karieri na pesku.

Rafael Nadal je v Barceloni slavil že dvanajstič. Danes se je v finalu soočil z 2. nosilec Stefanosom Cicipasom in je moral za končni uspeh izničiti tudi zaključno žogico. Zmagal je s 6-4, 6-7(6), 7-5.

Kolekcija naslovov na pesku kralja peska je impresivna, ima jih 61. 

V 3. nizu je bil Španec pri rezultatu 4-5(30:40) v zelo nezavidljivem položaju, a je nato nanizal tri zaporedne točke in izvlekel celo kožo proti zmagovalcu letošnjega mastersa v Monte Carlu. Treba je dodati da je imel Majorčan v 2. nizu sam dve točki za zmago, ki sta ostali neizkoriščeni. Kar 3 ure in 38 minut sta se borila v finalu ATP 500 turnirja Španec in Grk, kar je tudi najdaljši finale na ATP Touru od leta 1991, ko merijo to statistiko. 

Za Nadala je to drugi turnir na katerem je zbral najmanj 12 naslovov. Kar 13 jih ima na grand slamu v Parizu.

''Mislim, da se ne spomnim da bi kdaj igral takšen finalni obračun, da sem zmagal pa mi pomeni ogromno. Igral sem proti zmagovalcu Monte Carla in nasprotniku, ki je do sem prišel brez izgubljenega niza. Zelo pomembna zmaga zame, mislim, da sem skozi celoten teden dvignil formo'', je povedal Rafa, ki je prvič osvojil Barcelono potem, ko je izgubil več kot en niz, ta teden je tri. 34-letnik je oddal niz že v prvih dveh obračunih v tem tednu. Cicipasu se je tudi maščeval za letošnji poraz v četrtfinalu Melbourna, ko je Grk nadoknadil dva niza zaostanka. To je proti Nadalu uspelo le še Fogniniju in Federerju. 20-kratni zmagovalec grand slamov ima proti Cicipasu sedaj razmerje 7-2

Še nekaj zanimivega. To je bil šele tretji finale v katalonski prestolnici, ko sta se med seboj merila TOP 5 igralca sveta. V finalu tega turnirja Nadal ni izgubil niti enkrat (12-0), da je res kralj peska pa pove tudi podatek, da ima 61 naslovov na tej podlagi, 12 več od drugega Vilasa. 

Cicipas je poskušal priti do prvega naslova na turnirjih serije ATP 500, masters pa je prvič osvojil prejšnji teden v kneževini.


Barcelona Open BancSabadell
Kraj: Barcelona (ŠPA)
Kategorija: ATP 500
Datum: 19.04.2021 - 25.04.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 1,702,800 EUR
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/

Finale:

1-Rafael Nadal (Spain) beat 2-Stefanos Tsitsipas (Greece) 6-4 6-7(4) 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete