Petra Kvitova in Novak Djokovič prvaka po izboru mednarodne teniške zveze(ITF)!

14.12.2011
Mednarodna teniška zveza(ITF) objavila imena prvakov v sezoni 2011. Med njimi tudi Slovenka Katarina Srebotnik!

V moški konkurenci je ta čast prvič pripadla Srbu Novaku Djokoviču, pri ženskah Čehinji Petri Kvitovi, v igri ženskih dvojic pa Slovenki Katarini Srebotnik in Čehinji Kveti Peschke. Pri moških dvojicah sta že osmič v zadnjih 9 letih zmagala dvojčka Mike in Bob Bryan. ITF izbira svoje prvake ne glede, na število osvojenih turnirjev, ali položaj na posamezni lestvici. Nagrade bodo službeno podelili 5. junija 2012 na svečani večerji v Parizu, v času Roland Garrosa!

 

 

Novak Djokovič je postal prvi šampion po letu 2003, ki ne sliši na ime Rafael Nadal, ali Roger Federer. V neverjetni sezoni je Novak osvojil kar 3 grand slam turnirje(OP Avstralije, Wimbledon, OP ZDA), 5 ATP 1000 turnirjev(skupaj 10 ATP turnirjev), nanizal 43 zaporednih zmag, na ATP turneji pa je dosegel 70 zmag in utrpel 6 porazov!

 

 

"Ponosen sem, ker sem izbran za prvaka ITF. Vse od lanskega finala Davisovega pokala, je bilo to zame skoraj perfektnih 12 mesecev. Vedno sem sanjal, da bom postal najboljši na svetu, a osvojiti 3 grand slam turnirje in končati leto kot št. 1, je nekaj res posebnega"!

 

 

Petra Kvitova je prva predstavnica Češke z naslovom prvakinje/prvaka, po Ivanu Lendlu leta 1990. Zahvaljujoč zmagi v Wimbledonu in v pokalu FED, je prehitela št. 1 ženskega tenisa Danko Caroline Wozniacki. Skupno je osvojila 6 WTA turnirjev, vključno z zaključnim v Carigradu!

"Zelo cenim to nagrado, ki je kot češnja na torti, po koncu sanjske sezone, ki je ne bom nikoli pozabila"!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete