Petra Kvitova najboljša posameznica, Katarina Srebotnik in Kveta Peschke pa najboljši par v letu 2011!

15.11.2011
Zmagovalka prestižnega turnirja v Wimbledonu Čehinja Petra Kvitova je pobrala večino nagrad, ki jih ob koncu leta podeljuje organizacija WTA, ene pa je bila deležna tudi naša Katarina Srebotnik!

21 letna Čehinja Petra Kvitova je sezono 2011 začela na 34. končala pa kar na 2. mestu WTA lestvice. Vmes je osvojila 6 WTA turnirjev, med njimi Wimbledon in zaključni turnir v Carigradu, na koncu pa je s Češko slavila še v pokalu FED.!

"Ta sezona je bila enostavno sanjska. Posebna čast je dobiti nagrado za igralko leta in se tako pridružiti nekaterim izjemnim igralkam v preteklosti kot je na primer Martina Navratilova. Vedno se bom z veseljem spominjala letošnje sezone in poskušala vse skupaj še nadgraditi"!

Petra Kvitova je prejela še nagrado kot igralka, ki je najbolj napredovala v letošnjem letu in posebno nagrado , ki nosi ime Karen Krantzcke, za športno obnašanje na in ob igrišču ter nagrado, ki so jo izglasovali teniški navdušenci za njen preboj v sam vrh tenisa!

Nemka Sabine Lisicki je prejela nagrado za najboljšo povratnico. Po poškodbi in operaciji gležnja se je uspešno vrnila na sceno in se uvrstila v polfinale  Wimbledona! Osvojila je WTA turnirja v Birminghamu in Dallasu ter prišla ob koncu sezone na 15. mesto, kar je najvišje v njeni karieri!

Nagrado za najboljšo novinko leta je prejela Romunka Irina Camelia Begu, ki se je prebila  z 214. na 38. mesto WTA lestvice

Za najboljši ženski par v igri dvojic sta bili izbrani Slovenka Katarina Srebotnik in Čehinja Kveta Peschke, ki sta v letošnji sezoni osvojili 6 WTA turnirjev, med njimi tudi prestižni turnir v Wimbledonu!

 

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete