Po dveh letih spet do naslova, v finalu je padla poraženka kvalifikacij

16.11.2021
LINZ, AVSTRIJA - Američanka Alison Riske je osvojila tretji turnirski naslov v karieri.

Končal se je še zadnji letošnji turnir serije WTA 250, do konca sezone bomo dobili le še zmagovalko zaključnega dogodka osmerice v Guadalajari. 

V Linzu se je do naslova prebila Američanka Alison Riske, sicer 8. nosilka, ki je v finalu premagala srečno poraženko kvalifikacij, Romunko Jaqueline Cristian z 2-6, 6-2, 7-5.

Za 31-letno Riskejevo je to tretji naslov v karieri, pred tem je bila najboljša leta 2014 v Tianjinu in Hertogenboschu 2019. Dve leti je torej čakala na novo lovoriko ameriška teniška igralka, še sedemkrat pa je bila v finalu poražena, tudi pred dvema mesecoma v našem Portorožu proti Jasmine Paolini. Je pa bil turnir v mestu rož nekakšna prelomnica za Riskejevo, igrala je vse bolje in bolje. V prvih osmih mesecih letošnje sezone je uspela dobiti le štiri dvoboje, borila se je namreč s poškodbo levega stopala. Po OP ZDA pa je nanizala 12 zmag in 5 porazov. 

Precej dober teden je tudi za Cristianovo. Romunka je izgubila v zadnjem krogu kvalifikacijz Lesijo Curenko, po odpovedi rojakinje Cirstee pa je dobila možmnost popravnega izpita, izkoristila ga je na polno. Precej sreče je imela v polfinalu, ko ji je še ena rojakinja Simona Halep predala zaradi poškodbe levega kolena. Ni pa ji uspelo dobiti turnirja kot četrta srečna poraženka. To je leta 1980 uspelo Kay McDaniel v Atlanti, nato pa dolgo let nič, leta 2018 je bila uspešna Olga Danilovič v Moskvi, Linz pa je bil zadnje prizorišče naslova za srečno poraženko, pred dvema letoma je ta podvig uspel CoCo Gauff.


 

Upper Austria Ladies Linz
Kraj: Linz (AVS)
Datum: 06.11.2021 - 12.11.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Trda (Dvorana) 
http://www.ladieslinz.at/de/news/index_ger.html

Finale:

8-Alison Riske (U.S.) beat Jaqueline Cristian (Romania) 2-6 6-2 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete