Po triurnem trilerju in treh zapravljenih žogicah za zmago se iz Portoroža poslavlja tudi Blaž Rola

10.08.2016
PORTOROŽ - Po Blažu Kavčiču, se po 2. krogu ATP Challengerja v Portorožu poslavlja tudi Blaž Rola.

25-letni Blaž Rola (191. na ATP) je imel v rokah četrtfinale, a je na koncu po več kot 3 urah boja z 2. nosilcem Renzom Olivom potegnil kratko. Argentinec je dobil dvoboj p treh tajbrejkih s 6-7(2), 7-6(8), 7-6(4).

Na osrednjem portoroškem terenu se je odvila prava bitka, vsi nizi pa so bili odločeni po podaljšani igri. Rola, ki se je iz peščene podlage preselil na trdo, je bil do zadnjega v boju za četrtfinale, še prej pa zapravil kopico priložnosti.

Uvodni niz je Ptujčan rešil v podaljšku, prava drama pa se je odvijala v drugem tajbrejku. Olivo je imel v podaljšpani 13. igri 6/2, se pravi 4 žogice za niz, pa jh je naš tenisač ubranil. Za tem si je priigral 'match' žogo na svojem servisu, pa naredil dvojno napako, nato pa mu je še eno Južnoameričan ubranil. 18 točk je bil dolg tajbrejk, Olivo pa se je izvil iz primeža in izsilil 3. niz. Tudi tu se je odvila bitka za vsako točko. Rola je pri 5-4 spet imel priložnost za zmago, sicer na servis tekmeca, a se ni izšlo. Še tretja podaljšana igra je pripadla 113. igralcu sveta, izkoristil je prvo zaključno žogico pol ure pred polnočjo. Na koncu je Rola osvojil tri točke več, toda v tenisu so bolj pomembni osvojeni nizi. 

Renzo Olivo je tako izločil še drugega Slovenca na našem največjem teniškem turnirju. V 1. krogu je bil boljši od mladega Svena Laha. 


 

Tilia Slovenia Open
Kategorija: ATP Challenger
Kraj: Portorož, Slovenija
Datum: 08.08.2016 - 13.08.2016
Žreb: S-32, D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 42.500
http://www.slo-open.com/


2. krog:

2-Renzo Olivo (Argentina) beat Blaz Rola (Slovenia) 6-7(2) 7-6(8) 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete