Žemlja preskočil prvo oviro v Portorožu. Naslednji tekmec Lukaš Lacko.

11.08.2015
PORTOROŽ - Potem, ko je včeraj za prijetno presenečenje poskrbel Aljaž Radinski, je v 1. krogu največjega teniškega turnirja v Sloveniji zmagal tudi nekoč prva violina moškega tenisa pri nas Grega Žemlja.

28-letni Grega Žemlja je največji slovenski adut na portoroškem Challengerju, za uvod pa je po treh nizih premagal Italijana Andreo Arnaboldija. 

Na stadionu v mestu rož je danes za Grego navijalo precej več gledalcev. Kranjčan se je dodobra vsidral v srca slovenskih ljubiteljev tenisa, saj je edini, ki je kadarkoli prebil mejo TOP50. Žal ga je bolezen ustavila do še večjega preboja na ATP lestvici, Tilia Slovenia Open pa je dogodek, na katerem se Žemlja odlično počuti. Navsezadnje je tu na prvi ediciji dvignil zmagovalni pokal. Letos sicer ne spada med favorite, a uvodna zmaga je še kako pomembna pred nastopom proti mnogo boljšemu Lukašu Lacku iz Slovaške.

Italijana je Grega počistil s 6-4, 5-7 in 6-1, po tekmi pa je bil zadovoljen. "Zadovoljen sem, da sem zmagal v treh nizih in da sploh nisem utrujen," je povedal Grega. 

Sicer pa portoroška vročina in kakovost vseh tekmovalcev že puščata svoj davek. Prvi nosilec Španec Marcel Granollers ni bil kos razpoloženemu Rusu Evgeniju Donskoju, mladinski državni prvak Jaka Kaplja pa ne četrtemu nosilcu Slovaku Lukašu Lacku.

Jaka Kaplja, sicer mladinski prvak Slovenije, ni imel večjih možnosti proti Slovaku Lacku (118. ATP), a je pokazal napredek, četudi samo primerjamo lanski nastop, ko ga je v prvem krogu odpihnil Blaž Kavčič. Lacko, ki je v Portorožu z ženo in dvomesečnim sinom Lukašom, je stopil na plin, takrat ko je bilo najbolj potrebno in se z rezultatom 6-2 in 6-1 uvrstil v drugi krog turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Kaplja pa je nedvomno pridobil nekaj izkušenj in vpogled, kaj ga še čaka v prihodnje.

Jaka Kaplja: »Se, kar zadovoljen s tistim kar sem prikazal na igrišču. Dobro sem ugotovil, kaj moram še storiti za napredek. To so izkušnje, ki jih lahko dobro unovčim. Trenirati moram še več in še močneje. Čaka me še ena tekma, kjer morava z Rokom Jarcem pokazati vse kar znava.«

Da je na turnirju Tilia Slovenia Open izpadel prvi nosilec, sila komunikativen Španec Marcel Granollers, pravzaprav niti ni presenečenje. Rus Jevgenij Donskoj je že lani pokazal, da zna dobro igrati, a ga je v Portorožu ustavil Blaž Kavčič. Donskoj in Granollers sta se v treh dneh pomerila še drugič in obakrat je zmago slavil štiri leta mlajši ruski igralec. Pred dnevi je v polfinalu v španski Segoviji, podobno močnemu turnirju kot je v Portorožu, Donskoj zmagal s sila podobnim rezultatom, obakrat pa je bil potek tekme skorajda enak. Rus je tudi v Portorožu prvi niz dobil v podaljšani 13. igri, v drugem pa je dokončno stisnil Španca in mu prepustil le dve igri.

Jevgenij Donskoj: »Očitno je, da Marcel v tem trenutku ni tako samozavesten. Verjetno je njegovo samozavest načel že poraz v Španiji. Priznam, da sem imel v prvem nizu nekaj več sreče, kajti Marcel je odličen igralec. Sam sem le vztrajal in se boril za vsako žogo. Ne razmišljam, kaj lahko naredim tu v Portorožu. Grem od tekme do tekme. Morda le Novak Djokovič lahko razmišlja o končnih ciljih na turnirjih.«

 

Tilia Slovenia Open
Kraj: Portorož
Datum: 08.08.2015 - 16.08.2015
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €42,500


1. krog:

Grega Zemlja (Slovenia) beat Andrea Arnaboldi (Italy) 6-4 5-7 6-1
Lukas Lacko (Slovakia) Jaka Kaplja (Slovenia) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.  (vir: TZS)

foto: TZS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete