Pokal Fed: Mlade Slovenke pogumno v Izrael po obstanek!

29.01.2013
Slovenska ženska teniška reprezentanca bo od 6. do 9. februarja v Izraelu nastopila v prvi evro-afriški skupini pokala FED.

Po lanskem izpadu iz svetovne skupine II, kjer je Slovenija igrala v zadnjih dveh letih, je cilj nove kapetanke Tine Pisnik obstanek. Pomlajena izbrana vrsta bo po odpovedi Polone Hercog in Katarine Srebotnik nastopila v postavi Andreja Klepač, Nastja Kolar, Tjaša Šrimpf in Tina Rupert. Slovenija bo v mestu Eliat, na obali Rdečega morja, igrala v skupini D skupaj z Nizozemsko, Bolgarijo in Luksemburgom. V boj za napredovanje se uvrsti le prvouvrščena ekipa skupine, zadnja ekipa v skupini pa se bo borila za obstanek v prvi evro-afriški diviziji.

»Za mano je pester mesec. Že dolgo namreč nisem prejela toliko elektronskih poročil kot v tem času kar sem katepatanka reprezentance. Zaradi ospovedi Polone Hercog in Katarine Srebotnik smo sestavili malce pomlajeno ekipo. Te igralke bodo nekakšno okostje za reprezentanco v naslednjih letih. Igramo v težki skupini, vendar šele tam bo jasno s katerimi igralkami bodo reprezentance prišle. V igri posameznic bosta najverjetneje igrali Andreja Klepač in Nastja Kolar. Cilj se je po odpovedi obeh naših najboljših igralk spremenil, če sem prej razmišljala o vrnitvi v svetovno skupino, zdaj razmišljam o obstanku v tej skupini. Držite pesti!«, je o ciljih in željah dejala kapetanka Tina Pisnik.

Skupina D:

Slovenija - Nastja Kolar, Andreja Klepač, Tjasa Šrimpf, Tina Rupert, Tina Pisnik (kapetan
Nizozemska - Kiki Bertens, Arantxa Rus, Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs, Manon Bollegraf (kapetan)
Bolgarija - Tsvetana Pironkova, Dia Evtimova, Elitsa Kostova, Isabella Shinikova, Dora Rangelova (kapetan)
Luksemburg - Anne Kremer, Claudine Schaul, Laura Correia, Tiffany Cornelius, Frank Eicher (kapetan)

Format:

''Round – robin'' sistem, 4 ekipe v skupini.

Zmagovalec skupine A se bo za pomeril z zmagovalcem skupine C, zmagovalec skupine B pa z zmagovalcem skupine D. Zmagovalca obeh dvobojev bosta napredovala v play - off svetovne skupine II.

Zadnjeuvrščene ekipe v vsaki skupini bodo med seboj odločile kateri dve reprezentanci bosta izpadli v nižji rang tekmovanja.

Skupine:

A- Belorusija, Hrvaška, Avstrija, Gruzija
B- Velika Britanija, Portugalska, Madžarska, Bosna in Hercegovina.
C- Poljska, Romunija, Izrael, Turčija.
D- Slovenija, Nizozemska, Bolgarija, Luksemburg.

 

pripravil: L.S. (vir: Teniška zveza Slovenije)

foto: TZS


 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete