Žemlja v kvalifikacijah Dubaja!

24.02.2012
DUBAJ, ZAE - Naslednji teden se začne 1,700,000 USD vreden ATP turnir serije 500 v Dubaju.

Po WTA turnirju za dekleta, se bodo prihodnji teden v Dubaju merili še najboljši teniški igralci sveta.

Lovoriko iz lanskega leta brani Srb Novak Djoković, saj je serijsko zmagoval na skoraj vseh največjih turnirjih vse do konca OP ZDA. Nole je tudi trikratni zaporedni zmagovalec Dubaja, lani pa je v finalu ugnal Rogerja Federerja. Od najboljše četverice bo manjkal le Španec Rafael Nadal, družbo Djokoviću, Federerju in Murrayu pa bodo delali še Tsonga, Berdych, Fish,....

Na turnirju, ki ga prirejajo vse od leta 1993 (zmagal je Karel Novacek) bo letos v kvalifikacijah nastopil tudi Slovenec Grega Žemlja. Trenutno 131. tenisač sveta bo prvič zaigral v Združenih arabskih emiratih, njegov prvi nasprotnik pa bo Nemec Dominik Meffert (177.). 25-letni Žemlja se bo s pet let starejšim Nemcem pomeril drugič, drugič v letošnjem letu po Dohi. V Katarju je Kranjčan slavil po dveh nizih, v primeru sobotne zmage pa bo moral za vstop v glavni del dobiti še en dvoboj. Po vsej verjetnosti bo njegov tekmec Poljak Lukas Lacko (67.), katerega je po dveh porazih premagal na lanskoletnem Wimbledonu.

Poleg Dubaja se bodo moški merili še na peščenem ATP turnirju serije 500 v Acapulcu, tretji del pa se bo zbral v ZDA, bolj natančno v Delray Beachu.

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete