Polona Hercog vrnila Slovenke v igro!

16.04.2011
KOPER - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed se v Kopru bori za obstanek v svetovni skupini z izbrano vrsto Kanade. Po prvem dnevu je rezultat izenačen 1-1.

V Kopru, kjer je igralkam danes nagajal tudi veter, sta prvi stopili na igrišče Maša Zec-Peškirič in 20-letna Rebecca Marino, Jeseničanki pa ni uspelo presenetiti prve kanadske tenisačice.

Kljub porazu s  3-6, 5-7 se je Maša dobro upirala favorizirani Kanadčanki, še posebej pa to velja za drugi niz, kjer je Maša zapravila kar nekaj priložnosti, da bi prišla vsaj do osvojenega niza.

V prvem je Marinova vodila že 5-1, a za vodstvo v nizih se je morala še malo potiti. Uspelo ji je 'šele' po 44 minutah, v drugem pa ji je bila 'sreča' naklonjena v 8. igri. Bolje rečeno, Zec-Peškiričeva je v tej igri imela štiri brejk priložnosti za vodstvo 5-3, a ji ni uspelo in kot se je kasneje izkazalo, je bil to prelomen trenutek srečanja. Kanadčanka je izenačila na 4-4, nato pa zaigrala bolje ter v končnici niza strla odpor Zec-Peškiričeve, ki je pomenil tudi prvo točko za gostje iz Kanade.

Drugi posamični obračun današnjega dne je pripadel najboljši slovenski tenisačici Poloni Hercog in mladi kanadski igralki Eugeniji Bouchard (372. na WTA). Štajerka je upravičila svoj status na lestvici WTA in že v prvem nizu zavezala kravato nasprotnici. Po manj kot pol ure igre sta odšli v drugi niz. Hercogova je nadaljevala odlično in hitro prišla do brejka prednosti, potem pa so se v njeno igro prikradle nevsiljene napake (na koncu jih je imela celo več od tekmice). Kanadčanka je povsem nepričakovano prišla nazaj v dvoboj ter celo povedla 4-3, kar je dalo misliti Poloni, da se je sestavila nazaj in končala tekmo po dveh zaporednih nizih.

Maša Zec-Peškirič se je dobro upirala kanadčanki Rebecci Marino, a do zmage ji ni uspelo priti

Maša Zec-Peškirič se je dobro upirala kanadčanki Rebecci Marino, a do zmage ji ni uspelo priti

Slovenke tako po prvem dnevu držijo izenačen rezultat proti Kanadi. Jutri sta na sporedu še dva posamična obračuna ter igra dvojic, kjer bo s Katarino Srebotnik zaigrala Andreja Klepač. Prvi obračun (ob 11.uri) pripada prvima igralkama obeh ekip Poloni Hercog in Rebecci Marino.

Treba je dodati, da v kanadski ekipi manjka Alexandra Wozniak, ki jo muči poškodba.

 

Pokal Fed

Slovenija-Kanada 1:1

Datum: 16 Apr - 17 Apr 2011
Kraj: Teniški Klub Koper, Koper, Slovenija


R Marino d. M Zec Peskiric 63 75

P Hercog d. E Bouchard 60 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete