Zec-Peškiričeva zapravila zaključno žogico!

17.04.2011
KOPER - Slovenska teniška reprezentanca v pokalu Fed, bo za obstanek v elitni skupini iskala točko v zadnjem dvoboju dvojic. Po včerajšnjem izenačenem dnevu, je danes Polona Hercog po težki borbi premagala Rebecco Marino, nato pa je Maša Zec-Peškirič zapravila prvo zaključno žogo, ko je izgubila z najstnico Eugenio Bouchard.

Prvi posamični dvoboj obračuna v pokalu Fed med Slovenijo in Kanado je napolnil tribune koprske Bonifike. Nič čudnega, saj sta na peščeno podlago stopili najboljši tenisačici obeh ekip Polona Hercog (68.) in Rebecca Marino (61.).

Odličen dvoboj gledalcev ni pustil ravnodušnih, na koncu pa so seveda prišli na svoj račun, kajti Polona je strla tekmico šele v tretjem nizu. Rezultat se je glasil 5-7, 6-2 in 8-6. Odlično Polona!

Obe sta zelo dobro držali svoje servis igre, prva pa je popustila Štajerka, ki je s tem izgubila tudi niz. Na srečo je to ni potrlo in je v drugem zbrala misli. Dvojni brejk ob suverenem držanju svojega začetnega udarca je bilo več kot dovolj, da je zmagovalko odločil tretji niz, kjer pa ni podaljšane igre. Tekma se je razplamtela v sami končnici. Pri 4-5 je Hercogova rešila svojo servis igro z odličnima udarcema na črto, v 13. igri pa sama prišla do odločilnega brejka, ki ga je nato zlahka potrdila. To je pomenilo tudi končno zmago in 2. točko za Slovenijo.

Kot drugi sta na igrišče stopili Maša Zec-Peškirič (157.) in Eugenija Bouchard (372.). Jeseničanka je letos v mizerni formi, vse to pa se je potrdilo tudi danes, saj je mlada Kanadčanka  (17 let) po včerajšnjem razočaranju in porazu proti Poloni Hercog, danes upravičila svoj nastop in zaupanje kanadskega trenerja ter slavila s 6-4, 6-1. Igra Zec-Peškiričeve se je v 2. nizu povsem razpadla, Kanadčanka pa je izenačila izid na 2-2 ter vpisala svojo prvo zmago v pokalu Fed.

Maša Zec-Peškirič se je pred kratkim tudi razšla s trenerjem Blažem Trupejem.

Kanadski trener Sylvain Bruneau je zaupal svoji varovanki Eugenie Bouchard, ki ga ni razočarala

Kanadski trener Sylvain Bruneau je zaupal svoji varovanki Eugenie Bouchard, ki ga ni razočarala

Katera reprezentanca bo obstala v 2.svetovni skupini pokala Fed? O tem bo odločala igra dvojic. Kapetan Iztok Božič je v ogenj poslal Katarino Srebotnik in Polono Hercog. Slednja je v zadnjem trenutku zamenjala Andrejo Klepač.

 

Pokal Fed

Slovenija-Kanada 1:1

Datum: 16 Apr - 17 Apr 2011
Kraj: Teniški Klub Koper, Koper, Slovenija


R Marino d. M Zec Peskiric 63 75

P Hercog d. E Bouchard 60 64

P Hercog d. R Marino 57 62 86

E Bouchard d. M Zec Peskiric 64 61

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete