Polona Hercog zapušča Flushing Meadows po uvodnem krogu!

27.08.2013
NEW YORK, ZDA - Prva slovenska teniška igralka Polona Hercog ni našla recepta za favorizirano Jekaterino Makarovo in New York zapušča po 1. krogu.

Leto 2011 ostaja za Polono Hercog najboljše, kar se tiče nastopov na zadnjem Grand Slamu sezone v New Yorku. Pred dvema letoma je nastopila v 2. krogu, ponovitev in izboljšanje tega dosežka pa je po današnjem porazu z Rusinjo Jekaterino Makarovo s 6-2, 6-4 prestavila na naslednje leto.

Že po žrebu je bilo jasno, da ima 22-letna igralka iz Kamnice pri Mariboru izjemno težko nasprotnico. Za preboj v 2. krog OP ZDA bi morala odigrati sanjsko, saj je 24-letna Makarova na ameriški turneji opozorila nase, brez dvoma pa bo trn v peti tudi najboljšim v Flushing Meadowsu. 24. nosilka je danes upravičila vlogo papirnate favoritke in se je zanesljivo prebila v nadaljevanje turnirja.

Polona, ta teden 89. igralka  sveta, je v 'veliko jabolko' odpotovala po nesrečni poškodbi mišice, ki jo je ustavila v New Havnu, Makarova pa je igralka, proti kateri moraš odigrati vrhunsko. Rusinja je to pokazala tudi v 1. krogu, ko Hercogovi ni dopustila priti do niti ene  priložnosti za brejk.

Zelo je trpel servis slovenske tenisačice v uvodnem nizu. V polje je zadela 17 prvih začetnih udarcev od 19, a kaj, ko je bila na njih le 47%. Ob takšni igri je 25. igralka sveta zlahka prišla do dveh brejkov, pravzaprav je vseskozi diktirala tempo. 2. niz je bil nekoliko boljši za Polono, vsaj rezultatsko. Rusinja ji je hitro vzela servisno igro,  le to prednost pa obdržala do konca in  po 67 minutah odšla v  2. krog. 

Tako kot Aljaž Bedene, se bo Polona letos iz Odprtega prvenstva ZDA zadovoljila z 32,000 USD, na WTA lestvico pa bo vpisala 5 točk manj, torej 5.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 26.08.2013 - 08.09.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ TBD
http://www.usopen.org/


1. krog:

24-Ekaterina Makarova (Russia) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete