Portoroški turnir po 2. krogu brez Slovencev

09.08.2017
PORTOROŽ - Vsi trije slovenski teniški igralci, Sven Lah, Grega Žemlja in Blaž Kavčič so izgubili v 2. krogu največjega slovenskega turnirja v mestu rož.

Letošnji turnir serije Challenger Zavarovalnica Sava Slovenia Open bo v zaključku minil brez domačih tenisačev. V 2. krogu so bili trije, niti enemu se ni uspelo prebiti v četrtfinale.

1. nosilec Blaž Kavčič je zaigral kljub poškodbi, a ni zmogel ugnati Bošnjaka Aldina Šetkiča. Le ta je slavil s 6-3, 7-6(6).

"Nočem se izgovarjati na poškodbo, dejstvo pa je, da se zaradi bolečin v kolenu, ki me spremljajo že nekaj dni, nisem pripravil tako dobro, kot bi se lahko. Med dvobojem nisem bil stoodstoten, nisem čutil žoge na loparju, hkrati pa je treba priznati, da je tudi moj tekmec odigral zelo dober dvoboj. Ključno je, da zdaj ugotovim, za kakšno poškodbo gre. V soboto bom opravil zdravniške preglede in upam, da gre res le za vnetje, kot pravijo zdravniki, ter da bom lahko nadaljeval sezono, saj me že čez tri tedne čaka zadnji gram slam v New Yorku," je povedal Ljubljančan, sicer 84. igralec sveta.

S porazom 6-2, 6-3 proti Srbu Filipu Krajinoviču je profesionalno kariero uradno končal Grega Žemlja. Krajinovič je letos v dobri formi in ni imel težav s Kranjčanom.

"Za zaključek kariere sem si želel prikazati boljšo igro. Če ne nastopaš redno na turnirjih in tudi ne treniraš dovolj, se vse skupaj pokaže na igrišču. Ne morem si ničesar za očititi. Danes nisem imel nobenih možnosti za zmago in tako zaključujem kariero, ki mi je dala toliko lepih in nepozabnih trenutkov. Ostajam v tenisu kot trener, predvsem pa vabim vse ljubitelje tenisa, da se mi pridružijo v petek zvečer v Portorožu ter da skupaj z najboljšimi, kar premore Slovenija, postavimo piko na i moji profesionalni karieri,'' je strnil misli Žemlja. 

Brez zmage je pričakovano ostal Sven Lah. Že preboj v 2. krog je bil za mladca velk uspeh, četrtfinale pa mu je v Portorožu preprečil Hrvat Franko Škugor, ki je zmagal s 7-6(2), 6-3.

Prvič v zgodovini turnirja v Portorožu v četrtfinalu ne bo slovenskega igralca.


Zavarovalnica Sava Slovenia Open 2017
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 05.08.2017 - 13.08.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €43,000

2. krog:

Aldin Setkic (Bosnia and Herzegovina) beat 1-Blaz Kavcic (Slovenia) 6-3 7-6(6)
6-Filip Krajinovic (Serbia) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-2 6-3
Franko Skugor (Croatia) beat Sven Lah (Slovenia) 7-6(2) 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Urban Urbanc (Sportida)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete