Povratek Belinde Benčič. Švicarka zmagala na močnem turnirju v Dubaju.

24.02.2019
DUBAJ, Z.A.E. - Švicarka Belinda Benčič je kar malo nepričakovano slavila na skoraj 3 milijone USD vrednem WTA Premier turnirju v Dubaju. To je njen prvi naslov po letu 2015.

Belinda Benčič je tudi uradno dokazala, da se je vrnila a zmagovito pot. Slavila je na WTA turnirju serije Premier v Dubaju, ko je po dramatičnem finalu premagala drugopostavljeno Petro Kvitovo s 6-3, 1-6, 6-2

Nepostavljena Benčičeva je prvič dvignila lovoriko po letu 2015 in Toronto. Švicarka je že kot najstnica skočila v TOP10, nato pa so jo pestile poškodbe. Ta teden je spet zablestela in lahko jo štejemo med favoritinje na vsakem naslednjem njenem nastopu. Danes je v finalu po dramatični tekmi ugnala še finalistko OP Avstralije Petro Kvitivo.

''Neverjetno, nerealno, še zdaj ne morem verjeti'', je kar žarela švicarska teniška igralka. ''Že po prvih dveh zmagah sem bila presrečna in se si rekla 'bravo', to pa je ekstremni bonus''.

Na poti do naslova v Dubaju je Benčičeva nanizala štiri zmage nad igralkami iz elitne deseterice medtem, ko je sama na 45. mestu, no, od ponedeljka naprej bo 23. na WTA lestvici. Proti 9. igralki sveta Sabalenki je izničila šest zaključnih žog, v dvoboju z 2. igralko sveta Halepovo se je pobrala po nizu zaostanka, še pred Kvitovo pa je izločila dvakratno branilko naslova Elino Svitolino.

Čehinja Kvitova je letos igrala v treh finalih, samozavest pred današnjim dvobojem pa ji je bila na višku, saj je z Belindo Benčič dobila vse tri medsebojne tekme. Zadnjo je dobila zlahka letos v Melbournu, kjer je nato prišla do velikega finala. 


Dubai Duty Free Tennis Championships
Datum: 18.02.2019 - 24.02.2019
Kategorija: WTA Premier 5
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,828,000
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/

Finale::

Belinda Bencic (Switzerland) beat 2-Petra Kvitova (Czech Republic) 6-3 1-6 6-2

 

pripravil: L.s.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete