Pantučkova v polfinalu Bola vrnila Kaji za poraz iz prejšnjega tedna

22.10.2016
BOL, HRVAŠKA - Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je ta teden na ITF turnirju na Bolu končala v polfinalu, kar je odličen rezultat.

Komaj 15-letna Kaja Juvan je po enajstih zaporednih zmagah doživela poraz v polfinalu 10,000 USD vrednega ITF turnirja na Bolu. Prejšnji teden se je veselila prve članske lovorike kot kvalifikantka, na poti do fantastičnega uspeha pa premagala tudi 1. nosilko Gabrielo Pantučkovo. Čehinja ji je danes v polfinalu vrnila.

21-letna Gabriela Pantučkova je 296. igralka sveta, letos je osvojila tri ITF turnirje, skupaj pa že osem. Vseeno pa se je morala zelo potruditi, da je s 6-3, 7-5 premagala Kajo Juvan, ki se je komaj prebila na WTA lestvico. Uradno bo na njej vpisana v ponedeljek. V obeh nizih ji je uspel en brejk več. No, Ljubljančanka je tudi ta teden prišla do fantastičnega uspeha in pokazala, da ima 'zlato roko'. 

Juvanova bo danes nastopila tudi v finalu dvojic. Brez dvoma je Kaja tudi že nekoliko utrujena, saj je v zadnjih dneh odigrala veliko število tekem in pokazala svoj razkošen talent in znanje.

Polfinale:

Gabriela PANTUCKOVA (CZE) [1] 6-3 7-5 Kaja JUVAN (SLO) 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete