Kaja Juvan zablestela v polni luči. Pri 15-letih do prvenca med članicami!

16.10.2016
BOL, HRVAŠKA- Slovenski tenis ima novo bodočo teniško zvezdnico. Pri samo 15-letih je Kaja Juvan osvojila članski ITF turnir na Bolu na Braču in svoje ime vpisala na teniški zemljevid.

Da je 15-letna Kaja Juvan biser slovenskega tenisa je znano že nekaj časa, toda pri teh letih osvojiti članski turnir serije ITF z nagradnim skladom 10,000 USD, je velik podvig. To uspe le redkim in ena izmed njih je Kaja.

Na peščenem turnirju na otoku Brač je Ljubljančanka, članica TK Šport Plusa, začela v kvalifikacijah, mlela vse pred seboj, vključno s finalnim nastopom, kjer je s 6-3, 6-1 deklasirala tudi 2. nosilko Teno Lukas iz Hrvaške. ČESTITKE KAJA! 

Prvenec na članskih turnirjih je začinila z osmimi zaporednimi zmagami, tekmicam ni oddala niza, le v polfinalu se je 1. nosilka Pantučkova približala na podaljšano igro. Vse ostale niso prišle niti do četrte igre v nizu. 

V 1 ur in 22 minutah finala je Juvanova demonstrirala igro vredno TOP200 igralke sveta. Priigrala si je 12 brejk priložnosti, izkoristila jih je 5, njena zmaga pa ni bila niti najmanj ogrožena. 21-letna Hrvatica, 327. igralka sveta, je uspela le izničiti prednost Kaje v 1. nizu iz 0-2 na 3-3, potem pa je slovenska najstnica zabeležila 8 zaporednih iger  (6-3, 5-0). Lukasevi je dovolila le vpis na semafor v 2. nizu, finale pa končala s prvo zaključno točko. Po 1 uri in 22 minutah je prišla do prvenca v članski konkurenci.

''Za mano je super turnir. Ta kraj mi pomeni zelo veliko, saj sem bila pred tem tu dvakrat na počitnicah, seveda je bilo zelo zabavno. Organizacija je odlična, začela sem v kvalifikacijah kot neznana igralka, na koncu pa so me vsi poznali in pozdravljali'', je bila presrečna Kaja, ki je bila zadovoljna tudi zaradi vremena.

''Igrišča so hitro mokra, vendar nam je šlo na roko tudi vreme, ki je bilo boljše od napovedi. Res sem vesela, igro sem stopnjevala skozi celoten teden. Zadovoljna sem z nastanitvijo, povsod se počutim odlično in vse skupaj se je sestavilo kot sem si želela''.

Varovanka trenerja Robija Cokana je začrtala pot v člansko konkurenco na veličasten način. Odigrala je šele četrti turnir v karieri, tretjega letos, bila v drugem finalu in slavila. 

''Pomembno je, da se vzpenja vse od desetega leta. Po OP ZDA (Kaja je nastopila v mladinski konkurenci in izpadla v 1. krogu) smo naredili korak naprej v tehničnem smislu. Odlično se je pobrala, razumela koncept dela za prihodnje in se lotila dela. Ne hitimo, gremo počasi po začrtani poti'', je povedal njen trener Robi.

Kaja Juvan bo jutri tudi uradno postala profesionalka, njeno ime pa bo zapisano na WTA lestvici - prvič. 

Kaja Juvan s prvo lovoriko v članski teniški konkurenci

Kaja Juvan s prvo lovoriko v članski teniški konkurenci

 

 

CROCIRCUIT power by LUKAS SPORT
Kraj: Bol (HRV)
Datum: 10.10.2016 - 16.10.2016
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Kaja JUVAN (SLO) 6-3 6-1 Tena LUKAS (CRO) [2]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete