Prvenec Amande Anisimove na WTA turnirju v Bogoti

14.04.2019
BOGOTA, KOLUMBIJA - Kar ni uspelo 5. nosilki Tamari Zidanšek na WTA turnirju v Bogoti, je 6. nosilki Amandi Anisimovi. Američanka je dobila finale in postala junakinja južnoameriškega turnirja na pesku.

Američanka Amanda Anisimova je zmagovalka WTA turnirja serije International v Kolumbiji. Na pesku je v finalu premagala Avstralko Astro Sharmo po treh nizih s 4-6, 6-4, 6-1.

Ameriška najstnica se veseli prvega WTA naslova v karieri. Na turnirju Claro Open Colsanitas je prišla vse do konca kot 6. nosilka. Kar ni ta teden uspelo petopostavljeni Zidanškovi, je mesto nižje postavljeni Američanki.

Niz in brejk zaostanka je imela v finalu Anisimova pa nato obrnila tablico ter se razveselila prve turnirske zmage. Komaj 17-letna Američanka je vse skupaj spravila po streho po 1 uri in 43 minutah finalnega obračuna. 

Letos je bilo na WTA turneji odigranih 18 turnirjev, prav toliko je različnih zmagovalk. 

Trenutno 76. igralka sveta je prvi finale v karieri vpisala lani v Hirošimi, a je bila še preveč 'zelena', da bi takoj slavila. 

Tudi Avstralka Astra Sharma, 138. na WTA lestvici, ni nezadovoljna. Prvič je sploh zaigrala v četrtfinalu WTA turnirja, prišla celo do velikega finala in bila od trofeje oddaljena le dve igri (4-4 v 3. nizu)


Claro Open Colsanitas
Kategorija: WTA International
Kraj: Bogota, Kolumbija
Datum: 08. 04. - 14. 04. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $250,000
https://www.openwtacolombia.com/

Finale:

6-Amanda Anisimova (U.S.) beat Astra Sharma (Australia) 4-6 6-4 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete