Rafael Nadal si ogleduje svojo igro iz prejšnjih zmag na pesku na video posnetkih!

12.04.2011
MONTE CARLO, MONAKO - Najboljši teniški igralec na svetu Rafael Nadal si v Monte Carlu želi priti do prve letošnje zmage na ATP turneji!

Španski teniški matador ni dobil turnirja od lanskega oktobra. Od takrat je igral v treh finalih in vse 3 izgubil. V Londonu je bil boljši Roger Federer, nato pa še Novak Djokovič v Indian Wellsu in Miamiju. Španec pred lanskim nastopom v Monte Carlu ni osvojil turnirja 11 mesecev, potem pa je turnir dobil brez izgubljenega niza in nanizal neverjetne rezultate do konca sezone.

"Zmaga na turnirju v Monaku brez izgubljenega niza je bila ključna za obrat v sezoni. Mislim, da bo zelo težko to ponoviti 2 leti zapored. Težko je že pomisliti na kaj takega"!

Rafael Nadal je 6 x zapored osvojil Monte Carlo in je edini igralec v odprti eri tenisa, ki se lahko pohvali s takšnim dosežkom na kakem turnirju ATP. Prvič je zmagal še kot najstnik leta 2005. Rafael lovi svoj 19. ATP 1000 turnir v karieri.

"Ko začnem turnir, nikoli ne razmišljam o Djokoviču, Federerju ali Murrayu, ampak me zanima le prvi nasprotnik, ki mi stoji nasproti".

Toda njegova št. 1 je pod pritiskom Novaka Djokoviča, ki je startal s 24/0 v sezono!

"Nole je sedaj v veliki prednosti. Je kompleten igralec in lahko dobro igra na vseh podlagah. Imel sem dve priložnosti zapored, da bi se mu približal. On je v idealnem položaju za naskok na vrh. Ta mesec ne brani veliko točk jaz pa jih veliko".

Ne glede nato, da je Novak odpovedal Monte Carlo zaradi bolečin v kolenu je za Rafaela še vedno glavna nevarnost tudi na peščeni podlagi, kjer Španec vodi z gladkih 9:0 v medsebojnih obračunih.

"Vedno je bil močan nasprotnik na pesku. Dvakrat je bil polfinalist Roland Garrosa, osvojil je Rim, igral finale tukaj in bil v polfinalu v Hamburgu in Madridu. On je fantastičen igralec na vseh podlagah, zato bo sigurno eden glavnih favoritov na pesku"!

Rafael Nadal je vodil v obeh zadnjih finalih proti Novaku Djokoviču, a na koncu izgubil. To se prej ni dogajalo!

"Mislim, da se sedaj bori še malo bolj kot prej in tudi brani se bolje kot prej"!

Da bi se spomnil kako je zmagovati na pesku, si Rafael ogleduje svoje prejšnje zmage na video posnetkih.

"Samo določene trenutke moje igre, da vidim kaj je bilo dobro. Pogledam si lansko igro in kakšno iz prejšnjih let, da se spomnim kako sem igral točke in kakšno je bilo gibanje nog. Prvič sem igral tukaj leta 2003. Zame je bil že sam prihod in igranje kvalifikacij kot da bi sanjal"!

Rafael Nadal je bil takrat star komaj 16 let in kar takoj je premagal Alberta Costo, ki je bil med drugim tudi zmagovalec Roland Garrosa. Ta zmaga je že nakazala, da verjetno prihaja novi kralj peska... .

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete