Nadal postavlja nov rekord; V Monte Carlu mu ni para!

17.04.2011
MONTE CARLO - Španski teniški velemojster in največji peščeni igralec vseh časov Rafael Nadal, je na masters turnirju v Monte Carlu vpisal 7. zaporedno zvezdico.

Rekord nad rekordi. V odprti dobi tenisa še nobenemu tenisaču ni uspelo več kot petkrat zapored slaviti na enem turnirju, Z IZJEMO Rafaela Nadala, ki je danes na ATP turnirju serije 1000 v Monte Carlu vpisal že sedmo zapored(!) ter presegel svoj rekord iz lanskega leta.

Peščeni kralj ne pozna milosti na rdečem pesku. V velikem finalu prestižnega turnirja Monte Carlo Rolex Masters je po dveh nizih s 6-4, 7-5 premagal še rojaka Davida Ferrerja ter nanizal 37. zmago zapored (37-1). V Monaku je igral osemkrat. Leta 2003 je s šestnajstimi leti izgubil proti Argentincu Guillermu Coriji, nato naslednje leto turnir izpustil, od leta 2005 pa se še ni našel nasprotnik, ki bi mu vzel mero. Impresivno in več kot zasluženo, čeprav finale ni postregel z res vrhunsko igro.

Kralj peščene podlage in t.i.

Kralj peščene podlage in t.i.

Daivd proti 'Goljatu', le da mali David tokrat ni zmagal. Rafael Nadal je postal prvi zmagovalec ATP masters turnirja v letošnji sezoni po Novaku Đokoviću, ki je Monte Carlo izpustil zaradi poškodbe. V velikem, nedeljskem finalu je še 12. od 16. medsebonih obračunov ugnal starejšega rojaka in velikega prijatelja ter nadaljuje monaško ljubezen.

Prvič je prišel do brejka v 3. igri prvega niza, takoj v naslednji pa mu je Ferrer vrnil udarec. Za vodstvo v nizih je bila odločilna 5. igra, ko je 1. nosilcu in prvemu igralcu sveta uspel še en brejk, v drugem pa je že na začetku prišel v prednost servis igre. Žilavi Ferrer, ki je kotiral kot 4. nosilec, se seveda ni predal in se je vrnil v dvoboj v osmi igri, a je 24-letni Nadal v 11. še enkrat strl servis rojaka, malo kasneje pa se je po 2 urah in 16 minutah veselil rekordnega sedmega naslova.

 

Monte-Carlo Rolex Masters 2011
Monte Carlo, MON
10.04.2011-17.04.2011
Nagradni sklad: $2750000
Podlaga: Pesek
Tip: ATPFinale:

(1) R Nadal defeats (4) D Ferrer 64 75

 

Fotogalerija:


Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete