Roberta Vinci po trnovi poti do slavja v Budimpešti!

11.07.2011
BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA - Italijanka Roberta Vinci, je kot 1. nosilka osvojila WTA turnir serije international v glavnem mestu Madžarske in na prestolu nasledila Agnes Szavay.

V 2. krogu je bila Italijanka od poraza oddaljena le dve točki, v četrtfinalu je ubranila dve zaključni žogi, v finalu pa je v tretjem nizu zaostajala 2-4. Le kdo bi si mislil, da bo na koncu dvignial pokal?

Pa ji je uspelo. Roberta Vinci je na peščenem turnirju z nagradnim skladom 220,000 USD, ki se je igral v Budimpešti, prišla do 3. lovorike v letošnjem letu, potem ko je v velikem finalu premagala Romunko Irino-Camelio Begu s 6-4, 1-6 in 6-4.

Vincijeva, ki je ta teden na turnirju igrala prvič kot Top 25 igralka sveta, je v drugem krogu proti 17-letni Timei Babos imale velike težave, v četrtfinalu proti Zuzani Kucovi pa ubranila dve zaključni žogi. Tudi v nedeljskem finalu proti sedmopostavljeni Romunki ji ni bilo lahko. Čeprav je 28-letnica dobro začela in v prvem nizu povedla 5-2, se je nato malo izgubila. Nasprotnica je z dobrim servisom preobrnila potek srečanja, ko pa bi mogla premoč kronati z uspehom, pa je zopet 'udarila' Italijanka. Dobila je zadnje štiri igre za 6. turnirsko zmago v karieri.

Italijanka Roberta Vinci je letos zmagala že na treh turnirjih serije WTA

Italijanka Roberta Vinci je letos zmagala že na treh turnirjih serije WTA

Prvič je zmagala v Bogoti leta 2007, nato v Barceloni 2009 in Luksemburhu 2010, letos pa je vknjižila že tri naslove - Barcelono, Hertogenbosch in včeraj Budimpešto.

 

POLI-FARBE Budapest Grand Prix 2011
Budimpešta, MAD
Julij 5 - 11, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA


Finale:

(1) Roberta Vinci (ITA) d. (7) Irina-Camelia Begu (ROU) 64 16 64

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete