Veliko razočaranje Italijank v Estorilu, Erranijva le še dve zmagi oddaljena od rekorda Safinove!

04.05.2012
Prevlada Italijank na turnirjih v Budimpešti in Estorilu se je delno končala. V polfinalu portugalskega WTA turnirja sta namreč izpadli tako Roberta Vinci kot Karin Knapp, medtem ko čast naših zahodnih sosedov na Madžarskem rešuje Sara Errani, ki se je uvrstila v veliki finale turnirja.

Estoril, Portugalska – Na Iberskem polotoku je ta teden v polnem sijaju zablestela Kaja Kanepi. Estonka je letošnje leto začela z zmago na turnirju v Brisbanu, v zadnjem času pa jo je ovirala poškodba rame. Kot kaže so poškodbe Kanepijeve le še preteklost, saj je z polfinalno zmago proti prvopostavljeni Roberti Vinci le še potrdila dobro formo iz začetka sezone.

34. igralka sveta je na dvoboju proti Vincijevi pokazala izjemno predstavo. Prvi niz je gladko dobila s 6:2, v drugem pa je pokazala tudi nekaj mentalnih sposobnosti, saj se je po zaostanku s 2:5 vrnila, ter dvoboj dobila po 'straight' setih.

»Vedela sem, da moram v drugem nizu ohraniti igro iz prvega. Poizkušala sem igrati svojo igro, nisem se ozirala na nasprotnico. Vsaka tekma je poglavje zase, nič drugače ne bo z jutrišnjim finalom. Dala bom vse od sebe, upam, da se bo vse skupaj razpletlo v mojo korist,« je dejala Kanepijeva.

Italijanskim predstavnicam je dan dodatno zagrenila še Španka Carla Suarez Navarro, ki je izločila kvalifikantko Karin Knapp s 6:4 in 6:0. Navarrova je na pesku dobila sedem tekem zapored, v sobotnem finalu pa bo lovila svojo prvo WTA lovoriko.

 

Estoril Open
Kategorija: WTA International
Datum: 30.04.2011-06.05.2011
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: USD 220,000
http://www.estorilopen.net/Polfinale:

(6) Kaia Kanepi (EST) d. (1) Roberta Vinci (ITA) 62 75
Carla Suárez Navarro (ESP) d. (Q) Karin Knapp (ITA) 64 60


Jelena Vesnina si je bukirala finale Budimpešte s Saro Errani

Jelena Vesnina si je bukirala finale Budimpešte s Saro Errani

Budimpešta, Madžarska – Italijansko čast je rešila sijajna Sara Errani, ki je v polfinalu peščenega turnirja v Budimpšeti, pometla z Ano Tatišvili. Do zmage je prišla suvereno, omenjeni igralki je oddala le tri igre ter tako še enkrat več potrdila svojo izjemno formo pred Roland Garossom. Erranijeva je namreč na pesku slavila še štirinajsto zmago zapored in lovi legendarno Dinaro Safino, ki je leta 2009 zabeležila rekordnih 16 zaporednih zmag na 'clayu'.

Svojo petnajsto zaporedno zmagoslavje bo Erranijeva lovila že v soboto, ko se ji bo v finalu zoperstavila Jelena Vesnina. Rusinja na Madžarskem igra kot prerojena, v dosedanjem turnirju sezone je namreč zabeležila vsega štiri zmage, proti petopostavljeni Marini Eraković pa si je priigrala presenetljiv nastop v finalu.

»Sara je v dobri formi, blesti na pesku, še posebej v tem obdobju. Komaj čakam tekmo, zame bo to finale zagotovo velik izziv. Nikoli še nisva igrali ena proti drugi. Pokazala bom vse moje znanje in poizkušala zapretiti Italijanki,« je o finalnem dvoboju dejala Vesnina.

 

POLI-FABRE Budapest Grand Prix
Datum: April - Maj 6, 2011
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Pesek
http://www.budapestgrandprix.hu/joomla15/Polfinale:

(1) Sara Errani (ITA) d. Anna Tatishvili (GEO) 62 61
Elena Vesnina (RUS) d. (5) Marina Erakovic (NZL) 62 64

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: wtatour.com (na uvodni sliki je Kaja Kanepi)
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete