Roman Safijulin pri mladincih in Tereza Mihalikova pri mladinkah z naslovom na OP Avstralije!

31.01.2015
Na Op Avstralije v tenisu sta znana tudi že zmagovalca v mladinski konkurenci pri dekletih in fantih!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - 17-letni ruski tenisač Roman Safijulin je bil 1. nosilec v mladinski konkurenci na grand slam turnirju v Melbournu in vlogo glavnega favorita je na koncu tudi upravičil. V finalu je po izenačeni borbi premagal vrstnika iz Južne Koreje Seong Čan Honga s 7:5, 7:6(2) v nizih!

Rus je prišel do odločilnega brejka v 11. igri 1. niza in nato na svoj servis potrdil vodstvo z 1.0 v nizih. V 2. nizu je imel prednost brejka, a je Korejec izenačil in se izvlekel v podaljšano igro. Tam je vajeti prevzel Roman in stvar mirno pripeljal do konca. Safiullin je lani prišel med teniške profesinalce in že v 1. sezoni osvojil 6 Futuresov kar ga je pripeljalo na trenutno 338. mesto ATP lestvice.

Pri dekletih se je naslova veselila 16-letna Slovakinja Tereza Mihalikova, ki še ni uvrščena na WTA lestvico. V finalu je odpravila 14. nosilko, komaj 15-letno Britanko Katie Swan s 6:1, 6:4 v nizih!

Slovakinja je z lahkoto dobila 1. niz in v drugem povedla s 3:0. Takrat je Britanka zahtevala zdravniški tretma, saj je čutila bolečine v desnem bedru. Katie se je nato zbrala in se borila do konca. V 9. igri je rešila 2 "match" točki Slovakinje, a v naslednji igri je Tereza na svoj servis zaključila dvoboj!

Mihalikova. "Ko je šla na zdravniški tretma, sem se vsedla in si rekla"Dobro Tereza, poskušaj zmagati v 2 nizih". Verjela sem vase in vesela sem, ker mi je uspelo osvojiti naslov"!

Swanova, ki živi v ZDA, se je borila s krči po napornem polfinalnem dvoboju, ki je trajal 2 uri in 36 minut.

Swan: "Nisem imela dovolj časa za regeneracijo po napornem polfinalnem obračunu. Verjetno sem zaradi tega čutila bolečine v bedru. Žal tu nisem mogla nič storiti"!

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete