Škoda, Aljaž Bedene še pred začetkom predal polfinale na ATP500 turnirju v Riu.

23.02.2019
RIO DE JANEIRO, BRAZILIJA - Aljaž Bedene je predal polfinale na močnem ATP turnirju serije 500 v Rio De Janeiru.

Poškodba, desne noge je bila prehuda, da je najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (83. na ATP) moral predati enega največjih obračunov v svoji karieri. Včeraj se je uvrstil v polfinale turnirja ATP500 v Braziliji in poskrbel za največji dosežek slovenskega moškega tenisa, žal tega ne bo mogel nadgraditi, saj je imel izjemno ugoden žreb. Priložnost bo iskal na naslednjih turnirjih.

''Dan pred mojim nastopom v Riu sem začutil bolečine v desni nogi. Včeraj sem se na četrtfinalnem obračunu proti Dellienu spotaknil in vse se je poslabšalo, bolečina je bila vse hujša. Res sem se veselil dvoboja z Đerejem po dobrih igrah, ki sem jih pokazal na južnoameriški turneji. V Riu sem res užival. Žal mi je, da sem moral predati, opravičujem se vsem, predvsem oboževalcem ter se zahvaljujem za podporo, ki sem je bil deležen tekom tedna. Upam, da se spet vidimo v Riu že naslednje leto'', je sporočil Aljaž.

29-letni Ljubljančan bi se moral v polfinalu skoraj 1,8 milijona USD vrednega turnirja na pesku v Rio De Janeiru pomeriti s 23-letnim Srbom Laslom Đerejem, 90. na ATP lestvici. Slednji je tako z obilico sreče prišel do izjemnega dosežka, najmaj finala na turnirju ATP serije 500, kar je zanj prvič v karieri. V ponedeljek bo Srb skočil za najmanj 40 mest in bo v TOP50.

Aljaž Bedene je pričakovano odpovedal nastop na naslednjem turnirju. Na urniku je imel Dubaj, poškodba desne noge mu je preprečila prvi nastop na ATP500 turnirju v Dubaju, kjer bi se v 1. krogu moral srečati s Tomašem Berdychom.

Naj spomnimo, Aljaž je v 1. krogu s turnirja vrgel zmagovalca prejšnjega tedna v Buenos Airesu Marca Cecchinata, nato domačina Thiaga Monteira, včeraj pa po tesni borbi in treh nizih še Bolivijca Huga Delliena ter vpisal rezultat kariere na tako močnih turnirjih. Do polfinala so izpadli prav vsi nosilci in Bedene je bil v veliki priložnosti, da pride do zelo odmevnega rezultata v mestu, ki je gostilo olimpijske igre leta 2016.


Rio Open presented by Claro
Kategorija: ATP 500
Kraj: Rio de Janeiro, Brazilija
Datum: 18. 02. - 24. 02. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $1,786,690
http://www.rioopen.com/

Polfinae::

Laslo Djere (Serbia) beat Aljaz Bedene (Slovenia) Walkover

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete