Sara Sorribes Tormo do prvenca v Guadalajari!

14.03.2021
Španska tenisačica se veseli uspeha kariere!

GUDALAJARA, MEHIKA - 24-letna Sara Sorribes Tormo (71. na ATP) je imela kot 4. nosilka še največ dela v 1. krogu, ko je za preboj potrebovala tri nize. Kasneje je z vsemi nasprotnicami opravila v dveh nizih v finalu je bila boljša od 27-letne Kanadčanke Eugenie Bouchard (144. na WTA) s 6-2, 7-5! To je njen prvi osvojeni turnir na WTA turneji med posameznicami v igri dvojic ima 2!

Pred tem dvobojem sta se nasprotnici enkrat pomerili v Monterreyu leta 2017 in tudi takrat je zmagala Španka v dveh nizih. Kanadčanka je že od začetka delala veliko nevsiljenih napak in Sara je to s potrpežljivo igro izkoristla za vodstvo v nizih. V 2. nizu je bilo več brejkov in Bouchard je povedla s 5-3 ter bila blizu izenačitvi v nizih na svoj servis. A Španka ni popustila in se je izjemno vrnila ter do konca osvojila vse igre za svoj prvenec. Dvoboj je trajal slabi 2 uri!

Sara:"Od prve točke naprej sem bila zelo osredotočena, saj Genie udarja zelo močno. Hotela sem zadržati svoj servis, da jo spravim v dvome in to mi je uspelo. Zelo sem zadovoljna s svojo igro in se veselim zmage na turnirju. Ponosna sem na vse kar mi je uspelo ta teden, ni bilo lahko prvič igrati v finalu na veliki sceni"!

Upali smo, da bi nekaj podobnega uspelo našima Tamari Zidanšek ali Kaji Juvan vendar sta obe izpadli v 2. krogu.

Eugenie je klonila v finalu

Eugenie je klonila v finalu

 


 

Abierto Zapopan 2021 Guadalajara
Kraj: Guadalajara (MEH)
Datum: 08.03.2021 - 13.03.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://abiertozapopan.com/

Finale:

4-Sara Sorribes Tormo (Spain) beat WC-Eugenie Bouchard (Canada)  6-2 7-5

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete