Alize Cornet zlahka do naslova v Hobartu

17.01.2016
HOBART, AVSTRALIJA - Francozinja Alize Cornet se veseli prvega WTA naslova po letu 2014. V finalu Hobarta je oddala le 3 igre proti Bouchardovi.

Alize Cornet je velika zmagovalka WTA turnirja v Hobartu, zadnje preizkušnje pred OP Avstralije. Lovorika je v rokah Francozinje več kot zasluženo, saj je v polfinalu oddala le dve igri, v finalu pa tri.

''Cel teden sem bila zelo osredotočena, prav tako v finalu. Tako začeti novo sezono je res fantastično'', je povedala Cornetova po finalni zmagi s 6-1, 6-2 proti Eugenie Bouchard.

Kanadčanka Bouchardova je imela lani sezono za v pozabo, leto 2016 pa je začela veliko bolje. No, finalni obračun se ni izšel po njenih željah, kajti francoska tekmica je bila res premočna. Genie je sicer dobila zadnja dva medsebojna dvoboja, tudi tistega na Wimbledonu, na katerem je prišla do prvega finala na turnirjih za Grand Slam.

Finalistki sta sedaj osredotočeni na Melbourne, kjer bosta potencialno že v 2. krogu imeli zelo zahtevni nasprotnici. Cornetovo čaka 2. nosilka Simona Halep medtem, ko Bouchardovo nasproti mreže pričakuje 4. nosilka Agnieszka Radwanska.

 

Hobart International
Kategorija: WTA International
Kraj: Hobart, Avstralija
Datum: 10. 1. 2016 - 16. 1. 2016
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 226,750 $
http://www.hobartinternational.com.au/


Finale:

7-Alize Cornet (France) beat Eugenie Bouchard (Canada) 6-1 6-2

Polfinale:

7-Alize Cornet (France) beat Johanna Larsson (Sweden) 6-1 6-1
Eugenie Bouchard (Canada) beat 3-Dominika Cibulkova (Slovakia) 6-1 4-6 6-4             

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete